Enkel bulgursalat

enkel bulgursalat

Jeg elsker salater som er enkle å lage, mettende, friske og som smaker enda bedre dagen etter. Dette er en slik salat.

Jeg bruker bulgur, bare fordi jeg hadde det for hånden, men den kan lett byttes ut med for eksempel quinoa, couscous eller perlespelt. Det samme gjelder grønnsakene.  Her kan du pøse på med andre grønnsaker – paprika, mais, gulrøtter, sukkererter, osv. eller bytte det ene ut med det andre. Bruk gjerne opp litt rester fra grønnsaksskuffen.

Kikerter er kjempegodt i salaten – en litt overraskende element og jeg anbefaler absolut å ha de med.

Enkel bulgursalat

  • 450g bulgur ( gjerne fullkorn)
  • 1 agurk
  • 200g cherrytomater
  • 150g vårløk
  • en boks a 250g kikerter (175g uten lake)
  • frisk koriander

dressing

  • saften av en lime (ca. 3 ss)
  • 1 ts honning eller acasiasirup
  • 1 ts spisskumin
  • 60 ml olivenolje
  • salt,pepper

Kok bulguren etter pakkens anvisning i lettsaltet vann.

Lag dressingen mens bulguren kokes.Bland sammen alle dressingingrediensene (om ønsket kan du også tilsette en finrevet hvitløksfedd) og smak til med salt og pepper.

Når bulguren er ferdigkokt helles av evt. rester av kokevannet. Ha den kokte bulguren i en stor bolle og bland med salatdressingen. La det avkjøle,

Forbered grønnsakene. Skjær agurk i to på langs og bruk en skje for å skrape ut frøene i midten. Du skal sitte igjen med det faste agurk-kjøttet. Skjær de to halvdelene på langs igjen og skjær disse i tynne skiver.

Skjær cherrytomatene i 2 eller 4 alt ettersom hvor store de er og skjær vårløkene i tynnes skiver. Hell av laken fra kikertene.

Bland alle grønnsakene og kikertene i salaten.

Skjær opp frisk koriander (jeg bruker gjerne en stor bunt, men så er jeg også veldig glad i koriander) og bland i salaten. Hold noe tilbake slik at du kan drysse det på toppen som pynt.

Salaten spises gjerne romtemperert og passer godt til grillmat, kylling, pølser, osv. Den passer også utmerket til lunsj dagen etter.

Salat med bulgur, grønnsaker og spisskumin dressing

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »