Dobbelbakte søtpoteter med brokkoli

dobbelbakte søtpoteter

Har du prøvd dobbelbakte poteter?  Jeg har postet en oppskrift tidligere, du finner den her, men for de som ikke har hørt om dobbelbakte poteter (eller dobbelbakte søtpoteter) så er det rett og slett poteter som blir bakt to ganger.

Første gang baker du potetene som du vanligvis gjør – hele (husk å stikke noen hull i de med gaffel slik at de ikke eksploderer under steking) og lenge.

Trikset er å bake de enda en gang. Før du gjør det så deler du poteten i to og skraper ut det meste av den nystekte potetmassen. Denne massen blander du med alt mulig godt og setter pent tilbake i skallet før du steker det igjen.

Fordelen med dette er at du kan lage en fullverdig måltid servert i en potet. Og hvis ikke det er gode nok nyheter så kan de også forberedes på forhånd og bare varmes opp før de skal serveres. Ferdig fylte poteter kan til og med fryses, så det så…

Som sagt så har jeg laget en variant tidligere med ‘vanlige’ poteter, her følger oppskrift på dobbelbakte søtpoteter med brokkoli.

Dobbelbakte søtpoteter med brokkoli, 2-4 personer

 • 2 mellomstore søtpoteter
 • ca. 1 dl matfløte
 • en god klatt smør
 • 1/2 brokkoli, grovhakket
 • 100g cheddarost
 • salt, pepper

Ovn temp 200C

Vask og tørk søtpotetene. Stikk hull i potetene med gaffel slik at de ikke eksploderer under steking. Ha potetene i en ildfastform eller på en bakeplate og sett i forvarmet ovn. Stek i 60-90 minutter alt ettersom hvor store de er. De er ferdige når de er myke inni (stikk de med en pinne for å teste).

La søtpotetene avkjøle 5-10 minutter og skjær de så i to på langs. Bruk en skje til å skrape det meste av ‘kjøttet’ ut men la nok være igjen til at skallet ikke helt detter sammen.

dobbelbakte søtpoteter med brokkoli

Ha søtpotet ‘kjøttet’ i en skål og bland med fløte og en god klatt med smør. Mos det lett med gaffel. Rør inn ost og brokkoli og smak til med salt og pepper. Legg denne søtpotetblandingen tilbake i skallet og sett det hele tilbake i ovnen. Om du ikke vil servere med det samme kan du la potetene avkjøle og varme de opp ved et senere tidspunkt.
dobbelbakte søtpoteter med brokkoli

Stek potetene til de er gjennomvarme, ca. 30 minutter.

Server som de er eller med en klatt rømme. De smaker godt som et måltid i seg selv eller kan serveres med grillmat og en salat for eksempel.

 

Kommentarer

 • Reply Marite Juul 18. februar 2016

  Dette var veldig enkelt og supergodt!

  • Reply Mat På Bordet 19. februar 2016

   Ikke sant Marite! Hyggelig å høre at de falt i smak:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »