Finskivet laks med avokado drysset med sesamfrø, litt chili, litt hvitløk og en deilig ponzusaus på si. Det eneste du trenger å gjøre er å lage sausen. Lag gjerne ekstra saus, den kan gjerne stå en ukes tid i kjøleskapet og kan også brukes som salatdressing til en nudelsalat for eksempel.
Laksesashimi med ponzusaus og avokado til 2 personer (eller flere som forrett)
ingredienser
ca. 200g laks uten skinn og ben*, skjært i fine skiver
1/2 avokado skjært i fine skiver
Til ponzusaus
50ml soyasaus
50ml limesaft (en lime)
1 ss riseddik
3 ts mirin eller sukker
1 ts sesamolje (kan sløyfes)
Til servering
sesamfrø, ristet
1 vårløk i fine skiver
1/2 rød chili i fine skiver
fremgangsmåte
*jeg brukte Salma
Lag sausen ved å blande sammen alle ingrediensene. Smak til med mer mirin/sukker om nødvendig.
Legg laksen og avokadoen etterhverandre på et fat – det kan gjerne være litt hulter til bulter. Drryss med sesamfrø, vårløk og chili.
Hell over ponzusaus like før servering.
Server dette for 2 stykker som middag, kvelds eller lunsj. Alternativt er det nok til 4 om det bare skal være en liten forrett.
hei Cecilie
Nå er det en stund siden jeg kjøpte sist, men du kan vanligvis kjøpe det i innvandringsbutikker. Kanskje også helsekost butikker – de har den her for eksempel
Hvor kjøper du mirin etter at Japan torget stengte?
hei Cecilie
Nå er det en stund siden jeg kjøpte sist, men du kan vanligvis kjøpe det i innvandringsbutikker. Kanskje også helsekost butikker – de har den her for eksempel