Laksesashimi med ponzusaus og avokado

laksesashimi med ponzusaus og avokadoDette er snadder!

Finskivet laks med avokado drysset med sesamfrø, litt chili, litt hvitløk og en deilig ponzusaus på si. Det eneste du trenger å gjøre er å lage sausen. Lag gjerne ekstra saus, den kan gjerne stå en ukes tid i kjøleskapet og kan også brukes som salatdressing til en nudelsalat for eksempel.

Laksesashimi med ponzusaus og avokado til 2 personer (eller flere som forrett)

  • ca. 200g laks uten skinn og ben*, skjært i fine skiver
  • 1/2 avokado skjært i fine skiver

*jeg brukte Salma

til ponzusaus trenger du

  • 50ml soyasaus
  • 50ml limesaft (en lime)
  • 1 ss riseddik
  • 3 ts mirin eller sukker
  • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)

til servering trenger du

  • sesamfrø, ristet
  • 1 vårløk i fine skiver
  • 1/2 rød chili i fine skiver

Lag sausen ved å blande sammen alle ingrediensene. Smak til med mer mirin/sukker om nødvendig.

laksesashimi med ponzusaus og avokadoLegg laksen og avokadoen etterhverandre på et fat – det kan gjerne være litt hulter til bulter. Drryss med sesamfrø, vårløk og chili.

laksesashimi med ponzusaus og avokado

Hell over ponzusaus like før servering.

Server dette for 2 stykker som middag, kvelds eller lunsj. Alternativt er det nok til 4 om det bare skal være en liten forrett.

 

Kommentarer

  1. Reply Cecilie 28. august 2015

    Hvor kjøper du mirin etter at Japan torget stengte?

    • Reply Mat På Bordet 29. august 2015

      hei Cecilie
      Nå er det en stund siden jeg kjøpte sist, men du kan vanligvis kjøpe det i innvandringsbutikker. Kanskje også helsekost butikker – de har den her for eksempel

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »