ANNONSE

Skikkelige sjokolademuffins uten melk og smør

Skikkelige sjokolademuffins uten melk og smørElla er i gang igjen med Ellas bakst og denne gangen falt valget på sjokolademuffins som hun kunne ta med seg på skolen. Det er jo bare en av de kjekke tingene med muffins – at de er så lette å ta med seg.

Valget falt på noen virkelig mørke, intense muffins som vi valgte å kalle skikkelige sjokolademuffins uten melk og smør. Du finner hverken smør eller melk som en ingrediens og hvis du overhodet ikke tåler meieriprodukter kan du sløyfe sjokoladen også.

Muffinsene har en tydelig sjokolade- og banansmak og inneholder valnøtter (kan sløyfes) og sjokoladebiter for å gi de litt ‘crunch’. Vi vurderte også marshmallows for å lage an slags ‘rocky road’ versjon men sløyfet det i siste liten. Det får bli til en annen gang…

Skikkelige sjokolademuffins uten melk og smør – 12 stykker

  • 2 modne bananer, most
  • 1 egg
  • 1 dl nøytral olje *
  • 200g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ss kakao
  • 100g mørk sjokolade, grovhakket
  • 100g valnøtter, grovhakket

*Ella brukte en olivenolje fra O&Co. som egner seg godt til baking

Ovn temp 180C

Bland bananer, egg og olje godt sammen.

Bland hvetemel, sukker, salt, bakepulver og kakao sammen.

Rør det tørre med det våte til du har en glatt deig. Rør inn sjokolade og valnøtter.

Fordel deigen i 12 muffinsformer som du har satt i en muffinsbrett. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til de er gjennomstekt.

Ha muffins over på en rist og la de avkjøle. Oppbevar de i en tett kakeboks om de ikke skal spises med det samme eller frys de.

Skikkelige sjokolademuffins uten melk og smør

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »