Syltede agurker (raske)

Syltede agurker (raske)Jeg kjøpte tre fantastiske agurker på  Bondens Marked forrige lørdag. Jeg har beundret de hele uken…

syltede agurkerEr de ikke fantastiske?

Jeg visste hva jeg skulle lage med de – jeg har laget disse syltede agurkene før, men jeg kom aldri så langt til å legge ut oppskrift og bilde på blogg. Sånn er det bare, kan jo ikke blogge om alt jeg spiser så snart jeg spiser det…

Oppskriften er super enkel – agurkene marineres mer enn syltes, men sånn er det og de er klar til å spises etter en times tid. Men la de gjerne ligge lengre –  jeg synes de blir enda bedre etter et døgn.

Og hvordan skal du spise de? Jo, jeg liker å spise de for seg selv – en rask snack akkurat som du ville gjort med en gulrot. De smaker også helt fantastisk i salat – en grønn salat eller en potetsalat for eksempel. For ikke å snake om som tilbehør til spekemat eller på en blings – jeg tenker roastbiff og agurker på godt brød for eksempel. Jeg er sikker på at du finner mange anledninger til å spise de.

Jeg følger sånn nogenlunde en oppskrift fra boken One good dish av David  Tanis (kan kjøpes på Amazon).

Syltede agurker (raske)

 • 3 mellomstore agurker (10-15cm lange), ca. 500g
 • salt og pepper
 • 2 – 3 hvitløksfedd i virkelig tynne skiver
 • chiliflak
 • 2 ss hvitvin- eller eplesideeddik
 • fersk dill
 • limejus

Vask agurkene og skjær de på langs i båter. Legg agurkene i et keramikk- eller glassfat.

Kvern godt med salt og pepper over agurkene og strø chiliflak (mengde må du nesten bestemme selv, jeg tar ca. 1/4 ts), hvitløk og litt dill over de. Hell eddiken over og bland det hele godt, men forsiktig, sammen med hendene.

syltede agurker (raske)Dekk agurkene til, sett de kjølig og la de trekke 1 times tid eller mer.

Før servering har du over saften av en lime og strør litt ekstra dill over.

syltede agurker (raske)Håper det smaker!

PS: Ønsker du å lage ordentlige syltede agurker finner du en fantastisk god oppskrift her.

Kommentarer

 • Reply Dagny Hemmingsen 1. juni 2016

  Hvor lenge er disse holdbare? Bør de legges i tett embalasje?

  • Reply Mat På Bordet 3. juni 2016

   Hei Dagny

   De holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Jeg har oppbevart de på fatet med litt plast over.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »