SØTPOTET FRITTATA MED SALAT

søtpotet frittata med salatHer har du et lettvint, sunt måltid som du kan lage på en halvtime – søtpotet fritatta med salat. Nå har jeg litt dilla på søtpotet for øyeblikket men du kan selvsagt lage frittata med hva som helst annet. Vanlige poteter går jo, men blir kanskje litt kjedelig, paprika, squash eller brokkoli kan være gode alternativer.

Som tilbehør har jeg litt salat og siden fritattaen er ganske mild går jeg for en ruccola salat med en balsamico dressing,

Det hele lages som sagt på en halvtime og er ikke alle hjemme samtidig til middag går det fint an å varme fritattaen opp igjen. Vær obs på at så snart du har dressing på salaten så har den en ganske kort levetid før den visner, så spar den til slutt eller server dressing og salat ved siden av.

Søtpotet frittata med salat

ingredienser
 • 2 mellomstore søtpoteter (ca. 800g), skrelt og skjært i terninger
 • 1 rødløk, hakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 8 store egg
 • 100ml melk
 • 50g feta
 • olivenolje, salt og pepper
Salat
 • en pose babyleaf ruccola (ca. 65g)
 • en håndfull cherry tomater
 • en spiseskje pinjekjerner, ristet
 • en spiseskje olivenolje
 • en spiseskje balsamicoeddik
 • litt fetaost
fremgangsmåte

Ovn temp 200C

Kok søtpotetene møre – dette går ganske raskt men er litt avhengig av hvor store terninger du har skjært. Begynn å sjekk etter 5 minutter koking. De kan gjerne være noe al dente (dvs ikke helt myke) da de vil varmebehandles videre i stekepannen.

Hell av vannet fra potetene og varm opp litt olivenolje i en stekepanne (gjerne en som du kan sette i ovnen etterpå – dvs ingen håndtak i plast eller treverk). Ha opp i potetene og la de steke slik at de får litt farge. Unngå å røre for mye rundt, potetene er skjøre. Etter 5-10 minutters steking slår du ned varmen og tilsetter løk og hvitløk. La det hele steke 5 minutter til. Igjen, ikke rør for mye. Kvern over litt salt og pepper. Jeg smøg inn litt røkt paprika i tillegg – bare fordi jeg er så glad i det…

Bland egg med melk og ha i litt salt og pepper. Hell egget over søtpotetene, smuldre opp fetaosten med fingrene og fordel det over fritattaen. La fritattaen steke på savk varme (du vil ikke svi bunnen) til egget stivner noe på sidene – dette tar 5-10 minutter. Sett så det hele i forvarmet ovn og stek 5-10 minutter til eller til fritattaen er gjennomstekt.

Mens fritattaen står i ovnen lager du salaten. Skjær tomatene i to eller fire alt ettersom hvor store de er og bland med ruccola, pinjekjerner og litt feta ost. Pisk sammen olivenolje og balsamico. Bland dressingen i salaten like før servering.

La fritattaen avkjøle noe for servering. Server salaten ved siden eller på toppen av frittataen. Håper det smaker!

Og skulle du være så heldig å ha noe til overs kan du ta det med deg i matpakka neste dag.

PS – litt reklame:  som du kanskje har fått med deg har jeg overtatt snapchat kontoen til ica_norge denne uken – les mer om det her. Følger du meg der kan du se hvordan fritattaen ble til!

søtpotet frittata med salat

 

Kommentarer

 • Reply Johanne 2. september 2015

  Hei 🙂
  Hvor får man tak i røkt paprika tro?

  Johanne

  • Reply Mat På Bordet 7. september 2015

   Hei Johanne
   Jeg har sett det i spesialbutikker – gutta på haugen for eksempel.
   Santa Maria har det i utvalget sitt også…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »