Kjøleskapsgrøt

kjøleskapsgrøtEr du på farten om morgenen og har ikke tid til å lage frokost? Eller liker du ikke å spise frokost så tidlig og vil heller ta med deg noe hjemmefra som du kan spise litt senere? Da kan kjølesakpsgrøt være svaret for deg.

Prinsippet er veldig enkelt, man legger havregryn bløt over natten i yoghurt. Neste dag tynner du den ut med mer yoghurt eller melk for eksempel og tilsetter det du ønsker av smaker. Min personlige favoritt er blåbær, norske skogsblåbær for å være presis fordi de smaker så godt og fordi de gir en så fantastisk farge på grøten. Jeg lager gjerne litt ekstra slik at jeg kan helle grøten over på glass som jeg så oppbevarer i kjøleskapet (holder seg fint 2-3 dager). Skal jeg spise grøten med det samme tilsetter jeg frukt, bær, nøtter, frø eller annet godt slik at jeg har et helt sunt måltid til frokost. Det metter og jeg klarer meg fint til lunsj.

Kjøleskapsgrøt med bær – 4 porsjoner

  • ca 3dl yoghurt
  • ca 3dl havregryn

Bland yoghurt med havregryn og sett kjølig over natten. Tynn det ut noe med mer yoghurt eller melk og del det inn i 4 porsjoner. Skal de spises med det samme fordeler du det i skåler og lar alle forsyne seg med toppinger – se forslag under.

Alternativt kan du legge de 4 porsjoner i hvert sitt glass, sette på lokk og oppbevare i kjøleskapet. Jeg liker å ikke fylle de helt opp slik at jeg har plass til toppinger.

Det er opp til deg hva du ønsker å toppe kjøleskapsgrøten din med, her er noen forslag

  • bær – blåbær, bringebær, bjørnebær, jordbær, osv.
  • frukt – banan, eple eller pære (revet), granateple, ferksen, appelsiner, osv.
  • tørket frukt – rosiner, blåbær, tranebær, fiken, aprikoser, osv.
  • frø – chiafrø, valmuefrø, sesamfrø, osv.
  • nøtter – pistasj, mandler, hasselnøtter, osv.
  • søtningsmidler – honning, lønnesirup, agavesirup, osv.
  • andre smaker – kokos, vanilje, kanel, osv.

Den avbildete kjøleskapsgrøten er laget med vaniljeyoghurt og så rørt ut med blåbær neste morgen. Som topping har jeg brukt bringebær, ,jordbær, bjørnebær og chiafrø.

PS – litt reklame:  som du kanskje har fått med deg har jeg overtatt snapchat kontoen til ica_norge denne uken – les mer om det her. Følger du meg der kan du se hvordan denne kjøleskapsgrøten ble til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »