SUNNERE SITRONMUFFINS MED VALMUEFRØ

sitronmuffins

Jeg tittet litt på alle bakstoppskrifter på bloggen i går og fikk akutt lyst på denne sitron- og limekaken med valmuefrø. Det gikk da over, man kan liksom ikke spise kake hver gang man får lyst på, men tanken om å lage en muffinsvariant slapp ikke. Så, for å lette litt på samvittigheten tenkte jeg at jeg også skulle forsøke å lage en noe sunnere variant.

Ikke noe smør i denne oppskriften altså, mindre sukker og speltmel istedenfor hvetemel. Jeg har brukt en olivenolje som er egnet til baking, noe mildere i smaken altså, men du kunne også bruke raps- eller solsikkeolje. Jeg skal ikke lyve – det er verdens forskjell på disse to kakene. Muffinsene er lettere og mindre søte – den andre er mye mer kake om du skjønner hva jeg mener. Lag sitron- og limekaken til spesielle anledninger, disse muffinsene kan du bake når som helst…

Sunnere sitronmuffins med valmuefrø – 12 stykker

ingredienser
  • 200g sammalt speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 100g sukker
  • finrevet skall av 2 sitroner
  • 2 ss valmuefrø
  • 125ml olivenolje*
  • 150ml gresk yoghurt
  • 100ml sitronsaft (2-3 sitroner)
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Glasur
  • 50g melis
  • sitronsaft
fremgangsmåte

* jeg brukte denne som er egnet for baking og er noe mildere i smaken – du kan også bruke raps- eller solsikkeolje.

Ovn temp 180C

Bland speltmel, bakepulver, salt, sukker, sitronskall og valmuefrø sammen.

Rør olivenolje, yoghurt, sitronsaft, egg og vaniljeekstrakt sammen. Hell det våte i det tørre og rør til blandet. Fordel deigen jevnt i muffinsformer og sett i forvarmet ovn. Stek i 15-20 minutter. Test med kakepinne, den skal komme ut ren når du stikker den midt i en muffins.

La muffins avkjøle helt på rist.

Rør sammen melis med nok sitronsaft til du har en rennende glasur. Fordel dette over muffinsene og strø over litt ekstra valmuefrø. Vil du holde muffinsene litt sunne så kan du sløyfe glasuren helt.

Oppbevar muffins i tett kakeboks.

Kommentarer

  • Reply Kritine De Lemos 9. september 2015

    Hei! Skal prøve disse nå men er jeg blind; kan ikke se steketemp?

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2015

      Hei Kristine
      Sorry, ovn temp var uteblitt i innlegget – men nå er det på plass. De skal stekes på 180C – miderste rille.
      Takk for at du sa fra og lykke til med baksten!

  • Reply Linn-Pinn 3. september 2015

    Disse skal prøves 🙂
    Lagde kaken i går, den ble frisk og god. Men veldig «smulete» og nesten på grensen til tørr? Har du opplevd det? Den var ferdig stekt etter et par og tredve minutter, så tror ikke den var for lenge i ovnen…

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2015

      Hei Linn-Pinn
      Det stemmmer, den er ganske smulete ja, men den skal ikke oppleves som tørr…
      Prøv deg på muffinsene, de har en mer saftig konsistens 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »