Jeg tittet litt på alle bakstoppskrifter på bloggen i går og fikk akutt lyst på denne sitron- og limekaken med valmuefrø. Det gikk da over, man kan liksom ikke spise kake hver gang man får lyst på, men tanken om å lage en muffinsvariant slapp ikke. Så, for å lette litt på samvittigheten tenkte jeg at jeg også skulle forsøke å lage en noe sunnere variant.
Ikke noe smør i denne oppskriften altså, mindre sukker og speltmel istedenfor hvetemel. Jeg har brukt en olivenolje som er egnet til baking, noe mildere i smaken altså, men du kunne også bruke raps- eller solsikkeolje. Jeg skal ikke lyve – det er verdens forskjell på disse to kakene. Muffinsene er lettere og mindre søte – den andre er mye mer kake om du skjønner hva jeg mener. Lag sitron- og limekaken til spesielle anledninger, disse muffinsene kan du bake når som helst…
Sunnere sitronmuffins med valmuefrø – 12 stykker
Hei! Skal prøve disse nå men er jeg blind; kan ikke se steketemp?
Hei Kristine
Sorry, ovn temp var uteblitt i innlegget – men nå er det på plass. De skal stekes på 180C – miderste rille.
Takk for at du sa fra og lykke til med baksten!
Disse skal prøves 🙂
Lagde kaken i går, den ble frisk og god. Men veldig «smulete» og nesten på grensen til tørr? Har du opplevd det? Den var ferdig stekt etter et par og tredve minutter, så tror ikke den var for lenge i ovnen…
Hei Linn-Pinn
Det stemmmer, den er ganske smulete ja, men den skal ikke oppleves som tørr…
Prøv deg på muffinsene, de har en mer saftig konsistens 🙂