Tacosalat

IMG_1071

 

Tacosalat – en av mange gode salater som man kan lage uendelig varianter av, men vi skal nøye oss med en her. Denne tacosalaten består av grillet marinert biff, paprika og løk som også har vært marinert og som har fått en rask runde i stekepannen, en enkel tomatsalsa og en like enkel avokadodressing. Alt dette ligger på et bedd av salat som igjen ligger i en tortillaskål. Høres godt ut ikke sant?

Tortillaskålen er en morsom måte å servere salaten på og er selvsagt spiselig. For å lage en tortillaskål legger du en tortilla i en ildfast skål, dytter den litt ned og manipulerer sidene noe slik at du får en fin bølgeeffekt. Sett den i varm ovn (180 – 200C) i 5-10 minutter. La den avkjøle noe i formen før du tar den ut og lar den avkjøle på en rist. Smør bunnen av formen litt slik at ikke tortillaen setter seg fast under steking.

Og alt kan selvsagt tilberedes på forhånd slik at du kun trenger å sette sammen salaten.

Tacosalat – 4 porsjoner

ingredienser
 • 400g ytrefilet eller mørbad av storfe
 • 4 paprika, gjerne i forskjellige farger, i strimler
 • 1 rød løk, i skiver
 • 5ss olivenolje
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 1ss spisskumin
 • 1ts chiliflak
 • 200g cherrytomater
 • 1 sjalottløk
 • 500g isberg- eller romanosalat, skjært i strimler
 • 1 avokado
 • 1-2ss rømme
 • 1-2 lime
 • salt og pepper
 • hot sauce
 • 4 tortillas
 • frisk koriander
fremgangsmåte

Lag marinaden. Bland olivenolje, hvitløk, spisskumin, chiliflak og saften av en halv lime sammen i en skål. Smak til med salt og pepper. Hell 4-5ss av marinaden over kjøttet og la det marinere en halvtimes tid eller lengre.

Bland paprika og løk sammen og bland med resten av marinaden. La det stå og marinere.

Lag tortillaskåler – hvordan du lager de er forklart i innledningsteksten over oppskriften.

Lag en enkel tomatsalsa. Skjær cherrytomater i 2 eller 4 alt ettersom hvor  store de er. Bland med finhakket sjalottløk, litt limejus og en spiseskje eller to olivenolje. Vil du ha det litt hot kan du røre inn litt hot sauce eller litt chili.

Grill kjøttet. Ha kjøttet på varm grill og la det ligge urørt 3-4 minutter, snu (du bør ha et fint og tydelig grillmønster) og la det steke videre til kjøttet er medium eller som du foretrekker. Ha kjøttet over på en tallerken og la det hvile, gjerne tildekket.

Varm opp en stekepanne (dette kunne du også gjøre på grillen om du ønsker) og ha opp i paprika – løkblandingen. Stek på høyvarme – målet er å få litt farge på grønnsakene men ikke steke de for lenge slik at de blir slappe. Legg de over i en skål når de er ferdige.

Lag dressingen. Mos en avokado med gaffel. Rør inn saften av en halv lime og rømme. Krydre med salt og pepper og gjerne litt chili og hvitløk om du ønsker.

Nå gjenstår det bare å sette sammen salaten. Ha salat i tortillaskålene. Skjær kjøttet i tynne strimler og fordel over salaten. Fordel paprika- løkblandingen og tomatsalsaen over kjøttet. Strø litt dressing over og pynt med frisk koriander.

Server salatene med ekstra dressing og gjerne en limebåt eller to for de som liker det litt mer syrlig. Det er også lov å dynke salaten med hot sauce.

tacosalat

PS – litt reklame:  som du kanskje har fått med deg har jeg overtatt snapchat kontoen til ica_norge denne uken – les mer om det her. Følger du meg der kan du se hvordan denne salaten ble ble til i dag!

Kommentarer

 • Reply Tonje 12. april 2016

  Denne skal garantert lages

  • Reply Mat På Bordet 18. april 2016

   Så bra! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »