Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Rösti poteter

rösti poteterJeg har laget rösti poteter på snap i dag. Ikke at jeg trengte en utfordring, for det er det jo, man lager jo mat live uten muligheter for redigering. Gjett om jeg var spent når jeg snudde den…

Som du ser, gikk det bra og röstien er fortært med speilegg som tilbehør. Dette er rösti på sitt mest elementære og du kan pimpe den som du vil, det er helt lov. Her er noen forslag:

 • legg et speilegg på toppen (gjerne med litt bacon opp i röstien)
 • legg litt skinke på toppen riv godt med ost over og sett den i ovnen til osten bobler.
 • server med røkt laks og litt crème fraîche på toppen
 • server med kantareller i kremsaus på toppen
 • legg tomatskiver og tomat på toppen og sett den i ovnen til osten bobler, osv. osv.

Som du kanskje skjønner er det bare å bruke röstien som en base som du kan sette alt mulig annet godt opp på. Litt som en pizza, bare du har en bunn av poteter.

rösti poteter – 4 porsjoner

ingredienser
 • ca. 1 kilo nypoteter, revet, gjerne med skall
 • 1/2 løk finrevet
 • 1 hvitløksfedd, finrevet
 • a. 25g finrevet parmesan
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • olivenolje og smør til steking
fremgangsmåte

Ha potetene i en salatslynge for å fjerne så mye væske fra potetene som mulig. Fordel potetene over noen lag med tørkepapir, legg mer tørkepapir på toppen og tørk potetene så godt du kan.

Ha potetene i en bolle og bland med løk, hvitløk,finrevet parmesan, salt og pepper.

Varm opp en stekepanne (det er en fordel å bruke en med non stick belegg) og ha opp i ca. 2 ss olivenolje og 1 ss smør. Ha opp i potetene og stek litt til potetene er varme. Press så potetene ned slik at du former en jevn fin potetkake. La den steke på middelsvarme i 20 minutter. Rist av og til på pannen slik at röstien ikke setter seg fast. Gjør den det, så kan du bruke en stekespade for å løsne på den.

Legg en tallerken over röstien og snu tallerken og stekepanne samtidig slik at den stekte siden av röstien ligger opp. Skyv röstien tilbake i pannen slik at den ustekte siden kan steke.  Dette tar ca. 15 min. til.

Legg den ferdigstekte röstien på et fat og skjær porsjoner av den som du ville ha gjort med en pai.

rösti poteterRöstien kan holdes varm i stekeovnen om den ikke skal spises med den samme. Det er heller ikke noe i veien for å lage mindre, litt mer rustikk flak av rösti som kan serveres som porsjoner.

Rösti kan også lages av kokte poteter.

 

Kommentarer

 • Reply UKENS OPPSKRIFTER - Mat På Bordet 28. mai 2018

  […] finner du noe du får lyst å prøve!Har du lyst å starte uken med en kjøttfri mandag foreslår jeg rösti poteter servert med speilegg og en grønn […]

 • Reply Britt 9. november 2016

  Rösti er godt, men enda bedre med kokte poteter. Min sveitsiske oppskrift gjør bruk av 800 g kalde, ferdigkokte poteter som skrelles og grovrives.1 ts salt og litt pepper tilsettes. 1 ss smør smeltes i panne på medium varme. Den revne potetmassen legges løst i pannen. Lokk legges på. Etter 10 minutter trykkes massen tettere sammen, og ytterligere 1 ss smør has i små klatter langs kanten. Sett på lokket, og la potetmassen steke videre i 10 min til. Snu röstien på et lokk. Ha en siste ss smør i pannen, og la röstien skli over i pannen igjen for nye 10 minutters steking under lokk. Anbefales!

  • Reply Mat På Bordet 13. november 2016

   Hei Britt!
   Jeg liker begge variantene 🙂 Å ikke måtte koke potetene i forkant er litt mindre arbeid (om ikke du har kokte poteter liggende) Men takk for tips 🙂
   Oppskrift på sveitsiske rösti finnes forresten også på bloggen.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »