lakseCURRY

laksecurry

Du vil ikke tro hvor enkelt det er å lage dette! Eller kanskje du gjør det etter å ha sett meg lage det på snap i går (følger du meg ikke på snap allerede er brukernavnet mitt matpaabordet – legg meg til da vel – jeg lager masse mat på snap!).

Du lager en base – eller skal vi kalle det en curry suppe, og så har du bare alt annet opp i. Paprika, laks, sukkererter, spinat. osv. Du kan i grunnen fylle på med hva du vil. Husk at jo lengre grønnsaker trekker i curryen jo mykere vil de bli. Jeg liker mine grønnsaker gjennomvarme men fortsatt ‘crunchy’ så de får toppen 3-4 minutter i curryen. Det samme gjelder i grunnen for laksen. Skjærer du laksen i terninger av ca. 1x1cm trenger de bare 3-4 minutter i curry’en de og (husk at de koker videre den tiden det tar å servere og sette seg ned for å spise). Spinat går i helt til slutt.

Spiser familien samtidig kan du lage alt samtidig, men spiser dere til forskjellige tidspunkter kan du lage det i porsjoner. Dvs. lage basen, varm opp så mange porsjoner som du trenger og ha opp i grønnsaker og SALMA. Da får du helt fersk curry for alle.

Såpass enkelt er det altså at hvis du har laget basen så kan alle lage middagen sin sjøl…

Laksecurry – 4 porsjoner

ingredienser
 • 1 løk skjært i terninger
 • 1 hvitløksfedd i tynne skiver
 • 1-2 ss rød thai curry paste*
 • 400ml kokosmelk
 • 400ml fiskebuljong eller kraft
 • 1 rød paprika skjært i terninger
 • 500g laks (uten skinn og ben) skjært i terninger
 • 150g sukkererter skjært på langs
 • ca. 100g spinat, renset, store stilker fjernet
 • nøytral olje for steking - rapsolje e.l.
Til servering
 • ris eller nudler
 • frisk koriander
 • lime
fremgangsmåte

*Styrke på curry paste vil variere fra merke til merke. Jeg brukte Thai red curry paste fra Blue Dragon. 1ss gir en veldig mild curry, 2ss gir en mer tydelig curry smak uten å være for spicy.

Lag basen. Varm opp en stor gryte og ha opp i litt olje. Stek løk i noen minutter, tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til. Stek på høy varme, dette skal gå fort. Ha opp i curry paste, rør sammen med løken og hvitløken mens den steker. Ha opp i kokosmelken og buljongen. Kok opp basen, skru så ned varmen og la det trekke. Smak evt. til med litt salt. Synes du at den ble for mild kan du alltids ha opp i mer curry paste.

5 minutter før servering har du opp i resten av ingrediensene. Jeg begynner med paprika, så laksen. Sukkererter og spinat går i til slutt. Rør spinaten forsiktig ned i suppen.

Avslutt med en dæsj med limesaft og server med ris eller nudler og frisk koriander.

SALMA CURRY

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »