Husker du oppskriften på verdens beste kjøttboller som jeg postet tidligere denne uken? Guess what – de gjør seg utrolig godt på pizzaen!!
Som du sikkert vet til nå, liker jeg fargerik mat. Derfor ble det tomatsaus og fargerik paprika på pizzaen sammen med de brune kjøttbollene, ja, og litt rødløk. Litt ruccola på toppen av pizzaen etter at den var ferdigstekt hadde heller ikke vært så dumt, men det tenkte jeg på først nå…
Pizza med kjøttboller og paprika
ingredienser
Til deigen
300g hvetemel
1ts salt
1ts tørrgjær
ca. 2dl lunkent vann
Topping
tomatsaus
en gul, en rød og en grønn paprika, i strimler
en rød løk i tynne skiver
så mange kjøttboller du vil
100-200g mozzarella, kommer litt an på hvor mye ost du liker på pizzaen..
tørket oregano
parmesan
pepper
fremgangsmåte
Bland hvetemel med salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.
Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate
Rull ut deigen. Jeg foretrekker å lage to runde pizzaer. Når den ene er ferdig stekt settes den andre inn i ovnen – det garanterer varme stykker til alle, også ved annengangs servering…
Spre tomatsaus på bunnen, nesten helt ut til kanten.
Riv mozarella i biter og fordel over pizzaene. Fordel løk og paprika over pizzaen og legg på så mange kjøttboller du vil. Riv litt fersk parmesan ost på toppen, strø litt oregano over det hele og kvern over litt pepper.
Sett pizzaen i forvarmet ovn på den varme pizzastenen og stek i 5 – 7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.