ANNONSE

PIZZA MED KJØTTBOLLER OG PAPRIKA

PIZZA MED KJØTTBOLLER OG PAPRIKA

Husker du oppskriften på verdens beste kjøttboller som jeg postet tidligere denne uken? Guess what – de gjør seg utrolig godt på pizzaen!!

Som du sikkert vet til nå, liker jeg fargerik mat. Derfor ble det tomatsaus og fargerik paprika på pizzaen sammen med de brune kjøttbollene, ja, og litt rødløk. Litt ruccola på toppen av pizzaen etter at den var ferdigstekt hadde heller ikke vært så dumt, men det tenkte jeg på først nå…

Pizza med kjøttboller og paprika

til deigen:

  • 300g hvetemel
  • 1ts salt
  • 1ts tørrgjær
  • ca. 2dl lunkent vann

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

topping:

  • tomatsaus
  • en gul, en rød og en grønn paprika, i strimler
  • en rød løk i tynne skiver
  • så mange kjøttboller du vil – oppskrift på verdens beste kjøttboller finner du her.
  • 100-200g mozzarella, kommer litt an på hvor mye ost du liker på pizzaen..
  • tørket oregano
  • parmesan
  • pepper

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate

Rull ut deigen. Jeg foretrekker å lage to runde pizzaer. Når den ene er ferdig stekt settes den andre inn i ovnen – det garanterer varme stykker til alle, også ved annengangs servering…

Spre tomatsaus på bunnen, nesten helt ut til kanten.

Riv mozarella i biter og fordel over pizzaene. Fordel løk og paprika over pizzaen og legg på så mange kjøttboller du vil. Riv litt fersk parmesan ost på toppen, strø litt oregano over det hele og kvern over litt pepper.

Sett pizzaen i forvarmet ovn på den varme pizzastenen og stek i 5 – 7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Server pizzaen mens den er rykende varm!

PIZZA MED KJØTTBOLLER OG PAPRIKA

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »