Snurrer, ja. Jeg tror jeg kunne skrive en hel kokebok med oppskrifter på snurrer, det finnes så uendelig mange varianter.
Her fer du min siste variant – snurrer med hvit sjokolade og kokos. Ble det godt? JADA! Du må jo like kokos da, og det gjør jeg til de grader. Tilbakemeldingen fra 15 tenåringer ble det en stor tommel opp for disse snurrene, så det er ikke bare jeg som liker de…
Spiser du de samme dag som de bakes kan du glede deg til silkemyk, smelte i munnen din type bakst. Venter du en dag så får de noe fastere konsistens og smaker like godt – de modner nesten litt på en dag. For å være helt ærlig så er jeg ikke sikker på om jeg foretrekker helt nybakt eller en dag gammel snurrer – begge hadde sin sjarm.
Snurrene kan selvsagt også fryses (gjør dette samme dag som du baker de, men etter at de er helt avkjølt og gjerne før du har på glasur). De tiner fort og kan hjelpes litt på vei med en liten tur i varm ovn. Ha på glasur og strø på kokos og du har nesten nybakte snurrer å servere.
Snurrer med hvit sjokolade og kokos, 12 -15 snurrer
ingredienser
2dl melk
1 egg
1 ts vaniljekstrakt
en halv pose tørrgjær
400g hvetemel
60g sukker
100g kald smør, i små terninger
Fyll
50g smør
100g hvit sjokolade, grovhakket
100g kokosmasse
Glasur
200g melis
melk
kokosmasse
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Lag deigen (bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage denne deigen). Bland melk, egg og vaniljeekstrakt sammen. Bland tørrgjær, hvetemel og sukker sammen. Sett kjøkkenmaskinen i gang og ha det våte i det tørre. Når deigen begynner å komme sammen slipper du ned biter av smør litt etter litt. La kjøkkenmaskinen elte deigen til det ikke er smørklumper igjen i deigen.
La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Lag fyllet. Smelt smøret på svak varme. Så snart smøret er smeltet tar du den av varmen. Ha sjokoladen opp i, la den smelte et minutt og rør det så sammen til den jevn masse. La blandingen avkjøle.
Rull deigen ut til en rektangel, ca. 30×50 cm stor. Smør sjokolademassen jevnt utover deigen og strø med kokosmasse. Rull deigen sammen slik at du får en lang pølse. Skjær pølsen i 12 like tykke skiver og legg de i en bakeform som du har dekket med bakepapir. Dekk til formen, sett den et lunt sted og la snurrene heve 30-40 minutter.
Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Begynner de å bli for brune på toppen under stekingen kan du dekke de til med et stykke bakepapir.
Løft snurrene ut av formen med hjelp av bakepapiret og la de avkjøle helt på rist.
Når snurrene er avkjølt blander du melis med akkurat nok melk til at du får en rennende glasur. Hell glasuren over snurrene og strø med mer kokos.
Ser de ikke helt vidunderlig ut? Myke og saftige med svak smak av hvit sjokolade og masse kokos. Nam!! Og så bare ett bilde til i tilfelle du ikke er helt overbevist….
Du er fantastisk god, Ina. Jeg kunne laget hver eneste oppskrift!
Ååå, tusen takk Trude!
Keep on blogging 🙂
Helt fantastisk gode!
Wow, har du laget de allerede Anne – jeg er imponert 🙂
ja, de var så fristende, så jeg måtte bare slå til; til barnas (og mannens) store glede, og selvsagt til egen glede også!
Yay!!
Glad for at det falt i smak Anne 🙂
Ooooi, dette må jeg prøve! Elsker kokos!
Jeg og June, og disse snurrene var kjempegode.
Bare å sette i gang og bake 🙂