SNURRER MED HVIT SJOKOLADE OG KOKOS

SNURRER MED HVIT SJOKOLADE OG KOKOS

Snurrer, ja. Jeg tror jeg kunne skrive en hel kokebok med oppskrifter på snurrer, det finnes så uendelig mange varianter.

Her fer du min siste variant – snurrer med hvit sjokolade og kokos. Ble det godt? JADA! Du må jo like kokos da, og det gjør jeg til de grader. Tilbakemeldingen fra 15 tenåringer ble det en stor tommel opp for disse snurrene, så det er ikke bare jeg som liker de…

Spiser du de samme dag som de bakes kan du glede deg til silkemyk, smelte i munnen din type bakst. Venter du en dag så får de noe fastere konsistens og smaker like godt – de modner nesten litt på en dag. For å være helt ærlig så er jeg ikke sikker på om jeg foretrekker helt nybakt eller en dag gammel snurrer – begge hadde sin sjarm.

Snurrene kan selvsagt også fryses (gjør dette samme dag som du baker de, men etter at de er helt avkjølt og gjerne før du har på glasur). De tiner fort og kan hjelpes litt på vei med en liten tur i varm ovn. Ha på glasur og strø på kokos og du har nesten nybakte snurrer å servere.

Snurrer med hvit sjokolade og kokos, 12 -15 snurrer

ingredienser
  • 2dl melk
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljekstrakt
  • en halv pose tørrgjær
  • 400g hvetemel
  • 60g sukker
  • 100g kald smør, i små terninger
Fyll
  • 50g smør
  • 100g hvit sjokolade, grovhakket
  • 100g kokosmasse
Glasur
  • 200g melis
  • melk
  • kokosmasse
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Lag deigen (bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage denne deigen). Bland melk, egg og vaniljeekstrakt sammen. Bland tørrgjær, hvetemel og sukker sammen. Sett kjøkkenmaskinen i gang og ha det våte i det tørre. Når deigen begynner å komme sammen slipper du ned biter av smør litt etter litt. La kjøkkenmaskinen elte deigen til det ikke er smørklumper igjen i deigen.

La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Lag fyllet. Smelt smøret på svak varme. Så snart smøret er smeltet tar du den av varmen. Ha sjokoladen opp i, la den smelte et minutt og rør det så sammen til den jevn masse. La blandingen avkjøle.

Rull deigen ut til en rektangel, ca. 30×50 cm stor. Smør sjokolademassen jevnt utover deigen og strø med kokosmasse. Rull deigen sammen slik at du får en lang pølse. Skjær pølsen i 12 like tykke skiver og legg de i en bakeform som du har dekket med bakepapir. Dekk til formen, sett den et lunt sted og la snurrene heve 30-40 minutter.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Begynner de å bli for brune på toppen under stekingen kan du dekke de til med et stykke bakepapir.

SNURRER MED HVIT SJOKOLADE OG KOKOS

Løft snurrene ut av formen med hjelp av bakepapiret og la de avkjøle helt på rist. SNURRER MED HVIT SJOKOLADE OG KOKOS

Når snurrene er avkjølt blander du melis med akkurat nok melk til at du får en rennende glasur. Hell glasuren over snurrene og strø med mer kokos.SNURRER MED HVIT SJOKOLADE OG KOKOS

Ser de ikke helt vidunderlig ut? Myke og saftige med svak smak av hvit sjokolade og masse kokos. Nam!!
SNURRER MED HVIT SJOKOLADE OG KOKOSOg så bare ett bilde til i tilfelle du ikke er helt overbevist….

God bakst!

Kommentarer

  • Reply Trude 21. september 2015

    Du er fantastisk god, Ina. Jeg kunne laget hver eneste oppskrift!

    • Reply Mat På Bordet 21. september 2015

      Ååå, tusen takk Trude!
      Keep on blogging 🙂

  • Reply Anne 16. september 2015

    Helt fantastisk gode!

    • Reply Mat På Bordet 16. september 2015

      Wow, har du laget de allerede Anne – jeg er imponert 🙂

      • Reply Anne 17. september 2015

        ja, de var så fristende, så jeg måtte bare slå til; til barnas (og mannens) store glede, og selvsagt til egen glede også!

        • Reply Mat På Bordet 17. september 2015

          Yay!!
          Glad for at det falt i smak Anne 🙂

  • Reply Juneiversen.com 14. september 2015

    Ooooi, dette må jeg prøve! Elsker kokos!

    • Reply Mat På Bordet 15. september 2015

      Jeg og June, og disse snurrene var kjempegode.
      Bare å sette i gang og bake 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »