RUGBRØD MED VALNØTTER

RUGBRØD MED VALNØTTER

Det er noen søndager siden jeg lagde dette brødet, men jeg må straks lage det igjen, det var så godt. Deigen røres sammen på kvelden og dagen deretter elter du den lett og former den til et brød og lar den heve i formen før du svipper hele saken i ovnen. Veldig enkelt å lage altså.

Jeg brukte nt terrakotta form som måler ca. 20 cm, bruker du et lengre ett vil du kunne kutte ned noe på steketiden.

Om du er allergisk for nøtter er det ikke noe problem å sløyfe de.

Rugbrød med valnøtter

  • 150g rug, grov
  • 150g sammalt rug, finmalt
  • 200g hvetemel
  • 100g valnøtter, grovhakket
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 1/2 ts salt
  • 4 dl vann

Ovn temp 200C

Rør sammen rug, hvetemel, nøtter, tørrgjær og salt i en bolle. Hell vannet opp i bollen og rør sammen deigen. Dekk bollen til, sett den et lunt sted og la den heve 10-12 timer.

Hell deigen over på kjøkkenbenken som du har strødd med mel. Arbeid deigen sammen med hendene, tilsett mer mel om den er veldig klissete. Deigen kan med fordel være litt løs og klissete, så ikke tilsett for mye. Brett deigen sammen og form den slik at den passer inn i brødformen din. Husk å kle brødformen med bakepapir før du har opp i deigen.

La deigen heve på et lut sted (dekk den gjerne til) en halvtimes tid, sett den så i forvarmet ovn.

Stek brødet i ca. 40  minutter. Brødet er ferdig hvis den høres hull ut når du banker den lett på undersiden.

La brødet avkjøle helt på rist.

Brødet ken gjerne fryses. Jeg liker å fryse den i skiver, da kan jeg fiske ut akkurat så mange jeg trenger. De legges i brødristeren og er tint på null komma niks.

God bakst!

RUGBRØD MED VALNØTTER

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »