Appelsinkylling eller orange chicken som den er mer kjent som består av panert kylling og en spicy appelsinsaus servert med ris. Kyllingen er vanligvis fritert, men her kjører vi en sunnere variant som stekes i ovnen. Server gjerne litt grønt til denne retten – sprøstekt brokkoli hadde for eksempel vært godt.
Retten er superrask å lage – 30 minutter er det du trenger for å få maten på bordet. For å gjøre det må du jobbe litt organisert, men det får du fint til. Sett gjerne over risen først, når den er ferdig kokt kan den gjerne bare stå og trekke. Så tar du for deg kyllingen og får den i ovnen. Mens kyllingen steker lager du appelsinsausen. Appelsinsausen er ganske sterk, men det tåler retten da alt annet er så mild i smaken. Men, det er ikke noe i veien for å nedjustere chilien i sausen. Er du usikker på hvor sterk chilisausen din er kan du begynne med litt. Smak sausen når den er ferdig og vil du ha litt mer ‘kick’ kan du ha i mer chilisaus.
Appelsinkylling
Laget denne til middag i dag, og det var kjempegodt! Veldig god saus. Laget en frisk grønn salat ved siden av, for litt mer grønnsaker. Kommer definitivt til å lage denne igjen. 🙂
Herlig!
Og ja, en frisk grønn salat er perfekt til!!
ina
Takk for oppskrift, dette var rett og slett utrolig godt!
Kyllingen ble så krispy og sausen kjempegod (og jeg hadde ikke engang chilisaus så jeg tok litt ketsjup i blandingen og freste chiliflakes sammen med hvitløken).
Heisann
Kan man bruke vanlig eddik i stedet? Da eg ikje har riseddik hjemme
Hei Cecilie
Har du ikke riseddik kan du godt erstatte det med hvitvinseddik eller eplesidereddik 🙂
hilsen
ina
Jeg lagde dette i går, og det var så godt! Noe av det bedre jeg har smakt altså. Så lettvint i tillegg. Må ha det i neste uke, og uka etter der!
Herlig Christine!
Takk for kommentar, det var utrolig hyggelig å høre 🙂
Hei! Det står honning i ingrediensene, men sukker i fremgangsmåten? 🙂
Jammen gjorde det ikke det Maren – men ikke nå lenger 🙂
Takk for at du sa fra!
Den sausen var veldig god! Kommer absolutt til å lage det igjen 🙂
Yes!
Så gøy at det smakte såpass at du vil lage den igjen Ingrid 🙂