APPELSINKYLLING

appelsinkylling

Appelsinkylling eller orange chicken som den er mer kjent som består av panert kylling og en spicy appelsinsaus servert med ris. Kyllingen er vanligvis fritert, men her kjører vi en sunnere variant som stekes i ovnen.  Server gjerne litt grønt til denne retten – sprøstekt brokkoli hadde for eksempel vært godt.

Retten er superrask å lage – 30 minutter er det du trenger for å få maten på bordet. For å gjøre det må du jobbe litt organisert, men det får du fint til. Sett gjerne over risen først, når den er ferdig kokt kan den gjerne bare stå og trekke. Så tar du for deg kyllingen og får den i ovnen. Mens kyllingen steker lager du appelsinsausen. Appelsinsausen er ganske sterk, men det tåler retten da alt annet er så mild i smaken. Men, det er ikke noe i veien for å nedjustere chilien i sausen. Er du usikker på hvor sterk chilisausen din er kan du begynne med litt. Smak sausen når den er ferdig og vil du ha litt mer ‘kick’ kan du ha i mer chilisaus.

Appelsinkylling

ingredienser
  • 4 kyllingfileter (ca. 600g) i terninger
  • 1 ss maisena
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg, lett pisket
  • ca. 100g brødrasp (gjerne Panko)
Til appelsinsaus
  • 2 hvitløksfedd i fine skiver
  • litt rapsolje til steking
  • 200 ml appelsinjus
  • 1 ss chili-hvitløk-saus*
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 2 ts riseddik
  • 1 ss maisena
Tilbehør
  • varm, kokt ris - gjerne basmati og gjerne fullkorn
  • vårløk i fine skiver
  • ristet sesamfrø
fremgangsmåte

*jeg brukte denne som jeg kjøpte i en innvandrerbutikk. Bruk gjerne en annen chilisaus.

ovn temp 200C

Bland maisena med salt og fordel jevnt på kyllingbitene. Ha så kyllingbitene over i egg (gjør dette i omganger) og rull så kyllingbitene i brødrasp slik at de er dekket.

Legg de panerte kyllingbitene i en ildfastform som du har smurt lett med olje. Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.

Mens kyllingen steker koker du ris og lager appelsinsausen.

Rør sammen appelsinjus, chilisaus, soyasaus, honning, riseddik og maisena. Bruk gjerne en visp slik at maisenaen ikke klumper seg.

Ha litt rapsolje i en varm gryte og stek hvitløk til den får litt farge. Hell opp  appelsinblandingen opp i den varme gryte og rør litt i den mens den koker. La det koke ett minutt eller to til det tykner og slå ned varmen.

Server kyllingen over risen og hell over litt saus. Strø med vårløk og sesamfrø og server.

appelsinkylling

Kommentarer

  • Reply Guro 30. april 2019

    Laget denne til middag i dag, og det var kjempegodt! Veldig god saus. Laget en frisk grønn salat ved siden av, for litt mer grønnsaker. Kommer definitivt til å lage denne igjen. 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. mai 2019

      Herlig!
      Og ja, en frisk grønn salat er perfekt til!!
      ina

  • Reply mla 10. november 2018

    Takk for oppskrift, dette var rett og slett utrolig godt!
    Kyllingen ble så krispy og sausen kjempegod (og jeg hadde ikke engang chilisaus så jeg tok litt ketsjup i blandingen og freste chiliflakes sammen med hvitløken).

  • Reply Cecilie 31. august 2018

    Heisann
    Kan man bruke vanlig eddik i stedet? Da eg ikje har riseddik hjemme

    • Reply Mat På Bordet 5. september 2018

      Hei Cecilie
      Har du ikke riseddik kan du godt erstatte det med hvitvinseddik eller eplesidereddik 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Christine Bakke Pedersen 2. desember 2015

    Jeg lagde dette i går, og det var så godt! Noe av det bedre jeg har smakt altså. Så lettvint i tillegg. Må ha det i neste uke, og uka etter der!

    • Reply Mat På Bordet 2. desember 2015

      Herlig Christine!
      Takk for kommentar, det var utrolig hyggelig å høre 🙂

  • Reply Maren J 12. november 2015

    Hei! Det står honning i ingrediensene, men sukker i fremgangsmåten? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2015

      Jammen gjorde det ikke det Maren – men ikke nå lenger 🙂
      Takk for at du sa fra!

  • Reply Ingrid E 18. oktober 2015

    Den sausen var veldig god! Kommer absolutt til å lage det igjen 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. oktober 2015

      Yes!
      Så gøy at det smakte såpass at du vil lage den igjen Ingrid 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »