SJOKOLADEKAKE DELUXE

SJOKOLADEKAKE DELUXE

Høst er bursdag-sesong hjemme hos oss – vi er tre stykker som har bursdag i løpet av 3 uker og det blir alltid hektisk uansett hvordan man snur og vender på det. For ikke bare skal bursdagene feires selea dagen med kake og presanger på sengen, men den skal gjerne feires to ganger til. En gang med større familie og en gang til med venner. Det gir meg rikelig anledning til å bake bursdagskaker!

Mintsemann er svak for sjokoladekake så det står alltid øverst på kake ønskelisten, og i år ble det to sjokoladekaker på henne! Først ble det denne – verdens beste sjokoladekake – en luftig, saftig sjokoladekake med en smørkremglasur – som smakte fantastisk godt. Neste sjokoladekake ble denne som jeg har valgt å kalle sjokoladekake deluxe. Denne kaken er litt mer kompakt men like sjokoladete om det går an å si det og har en ganacheglasur. Smakte fantastisk godt den og!

Meningene er delt her hjemme om hvilken kake som er best. Noen her i huset har til og med foreslått at den aller, aller beste sjokoladekaken hadde vært en kombinasjon av de to. Dvs kaken fra verdens beste sjokolade kake kombinert med glasuren fra sjokoladekake deluxe. Kanskje det snart dukker en 3. sjokoladekake her på bloggen, nemlig verdens beste deluxe sjokoladekake…

Men tilbake til sjokoladekake deluxe. Selv om navnet kan kanskje virke litt avskrekkende er den veldig enkel å lage. Her skal ikke smør piskes hvitt eller egg tilsettes en etter en. Neida, her blander du enkelt og greit alt det tørre sammen og så alt det våte. Og så blander du de to sammen for å lage en deig – det er det hele!!

Når det gjelder glasuren må du bergene litt tid. Det går raskt å lage den og, men det tar tid før den får riktig konsistens. Bergen 4-5 timer (eller gjerne over natten) for at den stivner.

Sjokoladekake deluxe

ingredienser
 • 200g sukker
 • 200g hvetemel
 • 100g kakao
 • 2 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 2 egg
 • 3 dl rømme
 • 2.5 dl kaffe (avkjølt)
 • 1.25 dl rapsolje
 • 1 ts vaniljeekstrakt
Glasur
 • 300g mørk sjokolade, grovhakket
 • 100g smør
 • 1/3 l kremfløte (en liten kartong)
fremgangsmåte

Du trenger to kakeformer med diameter på ca. 20cm, gjerne med løs bunn. Legg bakepapir i bunnen og smør sidene om de ikke er non-stick.

Ovn temp 180C

Bland sukker, hvetemel, kakao, natron og bakepulver sammen i en stor bolle.

Bland egg, rømme, kaffe, rapsolje og vaniljeekstrakt sammen. Hell denne blandingen opp i melblandingen og rør (gjerne med visp) til du har en glatt fin deig.

Fordel deigen likt mellom de to kakeformene og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 40 minutter. Sjekk at de er gjennomstekt ved å stikk en pinne i midten. Henger det ikke igjen noe deig på pinnen er kaken ferdigstekt.

La kakene avkjøle 5 minutter i formen, ha de så over på rist for å avkjøle helt.

Lag glasuren. Ha smør og kremfløte i en gryte og varm det langsomt opp til smøret er smeltet. Ikke la det koke. Hell den varme melkeblandingen over sjokoladen. La det stå noen minutter og rør det så sammen. Du bør nå ha en glatt, tynnflytende sjokoladesaus. Sett denne kjølig en times tid, rør så godt rundt i den. Du vil merke at den har begynt å tykne. La glasuren stå kjølig til den er tykk, dette vil ta noen timer. Glasuren kan gjerne stå over natten.

Sett sammen kaken. Skjær toppene jevne om de har bakt ujevnt (som de stort sett alltid gjør…). Ha 1/3 av glasuren på toppen av den ene kaken og spre den jevnt utover. Sett den andre kaken opp på. Fordel 1/3 av glasuren over toppen og siden av kaken. Dette er bare en base så det gjør ingenting om du skimter kaken gjennom glasuren. Målet er bare å dekke hele kaken og jevne ut evt. ujevnheter. Sett kaken og resten av glasuren i kjøleskapet en halvtime eller times tid.

Ta frem kaken og glasuren og fordel resten av glasuren på kaken. Pynt kaken om du ønsker – jeg har pyntet med hvit sjokolade.

Oppbevar kaken kjølig men ta den gjerne frem en time før den skal serveres. Smaker veldig godt med is og kaffe til.

SJOKOLADEKAKE DELUXE

Kommentarer

 • Reply Henriette 13. mai 2016

  Denne oppskriften så utrolig god ut! Bruker du lettrømme eller seterrømme?

  • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

   Hei Henriette

   Blir best (les fyldigere) med seterrømme!
   Men ikke noe i veien for å bruke vanlig eller lettrømme…

 • Reply Elise 28. desember 2015

  Takk for flotte oppskrifter og nydelige bilder som du deler på bloggen din! Nettsiden din er en favoritt, og jeg besøker den hver dag og får masse inspirasjon og matglede 🙂 Jeg tenker å lage denne sjokoladekaken på nyttårsaften, men kan man lage kaken dagen før, eller blir den fort tørr?

  • Reply Mat På Bordet 3. januar 2016

   Hei Elise

   Er litt på etterskudd med å svare på kommentarer her – håper du lagde kaken!
   Ja, kaken kan gjerne lages dagen før, ikke noe problem, den holder seg godt 🙂

 • Reply Edith Rian 26. september 2015

  Hei, Ina. Jeg bruker omtrent ingen andre kokebøker eller matnettsider enn denne, jeg, nå. Kjempegod mat som er lett å lage.

  • Reply Mat På Bordet 27. september 2015

   Hei Edith
   Neimen, det var jo litt av en kompliment – tusen takk 🙂

 • Reply Ane 20. september 2015

  Hei Ina! Eg er så glad i bloggen din og brukar den kvar veke. Tusen takk for fine bilder, velskrivne ord og masse masse inspirasjon 🙂

  • Reply Mat På Bordet 20. september 2015

   Åååå Ane – tusen takk for utrolig fin tilbakemelding 🙂 made my day !

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »