ANNONSE

TERIYAKILAKS MED GRØNNKÅL, BROKKOLI OG AVOKADO

TERIYAKILAKS MED GRØNNKÅL, BROKKOLI OG AVOKADO

Jeg simpelthen elsker å spise middag ut av en skål. Jeg liker konseptet å begynne med en base med nudler, ris, quinoa eller lignende, gjerne allerede smaksatt med en saus og litt grønnsaker og så toppe det hele med alt mulig annet godt. Sjekk for eksempel denne nudelretten jeg lagde i sommer.

I dette tilfellet består basen av basmatiris og grønnkål toppet med laks penslet med teriyakisaus, ovnsbakt brokkoli og deilig myk avokado. Strø litt vårløk og ristet sesamfrø på toppen av det hele og du har en vidunderlig skål med mat i hendene dine.

Du stusser kanskje over avokadoen her, men ha den med. Det er noe vanvittig deilig med den litt kremete konsistensen og den sarte smaken opp mot alle de andre ingrediensene som gjør den nesten uunnværlig.

Teriyakilaks med grønnkål, brokkoli og avokado, 4 porsjoner

  • ca. 800g ben- og skinnfri laks
  • 100g grønnkål, skjært i strimler
  • ca. 300g basmatiris (gjerne fullkorn)
  • en brokkoli, toppen delt i mindre buketter, stilken skrelt og skjært i tynne skiver

teriyakisaus*

  • 250 ml soyasaus
  • 4 ss riseddik (kan erstattes med limesaft)
  • 1 ss sesamolje
  • 150g brun sukker
  • 1 ss honning
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 hvitløksfedd, finrevet

*du kan selvsagt kjøpe ferdig teriyakisaus om du ikke vil lage din egen…

tilbehør

  • ristet sesamfrø
  • vårløk
  • en avokado, delt i båter

ovn temp 200C

Lag teriyakisaus. Bland alle sausingrediensene sammen i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kok det noen minutter til det tykner noe – den skal være litt sirupsaktig. La sausen avkjøle.

Kok opp ris, gjerne i litt buljong. Når risen er ferdigkokt rører du inn grønnkål, setter på lokket og lar det trekke videre.

Skjær laksen i mindre biter og pensle med teriyakisaus.

Fordel brokkoli på et stekebrett og ha over litt sesamolje.

Sett laks og brokkoli i ovnen samtidig og stek i 3-5 minutter.

Fordel ris med grønnkål i skåler og topp med litt ovvnsbakt brokkoli, teriyaki laks og avokado. Strø med sesamfrø og vårløk.

Server resten av teriyakisausen ved siden av.

Spis med pinner, da smaker det best. God middag!

TERIYAKILAKS MED GRØNNKÅL, BROKKOLI OG AVOKADO

Kommentarer

  1. Reply Ingrid Johnsen 4. september 2017

    Ser godt ut! Mulig jeg er treg, men hvor lenge skal det trekke etter at man har hatt kålen oppi risen?

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Hei Ingrid
      Du lar det trekke så lenge det tar deg å gjøre ferdig resten av retten 🙂 Lykke til!

  2. Reply Gunn 21. juni 2017

    Fantastisk godt! Byttet ut basmati med Superris fra Bare Bra (fullkornsris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner). Absolutt en bryllupsmiddag for 2 verdig! Den skal garantert lages flere ganger! Takk <3

    • Reply Mat På Bordet 21. juni 2017

      Høres godt ut Gunn!
      Så koselig at du valgte dette som bryllupsmiddag ❤️

  3. Reply Celine 8. november 2016

    Utrolig godt med mango til og!!

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2016

      Oooo nam, ja Celine!!!

  4. Reply Britt 27. oktober 2016

    Rask mat som alle likte. Å blande grønnsaker i kokt ris er en flott måte å gjøre måltidet både sunnere og bedre. Vi var mange, oppskriften ble multiplisert, og stekebrettet ble fylt opp av laksen. Vi dampet derfor brokkolien ved siden av. Kjempegodt – inngår herved blant favorittene.

    • Reply Mat På Bordet 28. oktober 2016

      Hei Britt!
      Hurra!!! <3

  5. Reply Ninni Sandvik 24. april 2016

    Utrolig godt! Har spist det tre dager på rad nå jeg

    • Reply Mat På Bordet 25. april 2016

      Ha, ha så bra Ninni.
      Bra valg av oppskrift når du først skulle spise det samme 3 dager på rad

  6. Reply Ingela 14. januar 2016

    Veldig godt og så lettvint. Hele familien likte dette, også barna på 5 og 7 🙂 Den siste tiden har vi laget mange av dine oppskrifter og alt er helt topp! Du er helt klart vår største mat-inspirasjonskilde for tiden.

  7. Reply siv iren 27. september 2015

    Akkurat det vi trengte i dag! Veldig god oppskrift som vi garantert lager igjen.

    • Reply Mat På Bordet 28. september 2015

      Så bra – det var hyggelig å høre Siv Iren 🙂

  8. Reply Hilde Mathilde 26. september 2015

    Helt nydelig! Så mange gode smaker! Hadde laksen og brokkolien et par min. lenger i ovnen, men det er jo smak og behag 🙂 Ble en herlig lørdagsmiddag vi kommer til å lage igjen mange ganger!

    • Reply Mat På Bordet 27. september 2015

      Så hyggelig å høre at det smakte Hilde 🙂

  9. Reply Christine 21. september 2015

    Nam. Stor suksess ved middagsbordet idag. Helt topp med en enkel fiskeoppskrift. Vi presset litt limesaft over til slutt.

    • Reply Mat På Bordet 22. september 2015

      Herlig Christine!
      Og strålende idé med limesaft!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »