Når det gjelder pytt i panne, så er denne oppskriften kun en retningslinje. Bruk de grønnsakene du har for hånden – dette er en ypperlig anledning til å tømme grønnsaksskuffen! Jeg skjærer alt i nogenlunde lik størrelse – det er et rent estetisk valg, men ser det pent ut så smaker det enda bedre. Pølsene liker jeg også å skjære i skiver og steke – de kan selvsagt holdes hele om du ønsker.
Jeg liker også å steke alt kort men hardt – dvs over høy varme. Potetene trenger selvsagt sin tid, men pass på at de får litt farge under stekingen. Likeså med løk og paprika – la de gjerne brenne litt – vær modig! Det smaker så godt når de er litt karamellisert og fortsatt har litt bit!
Og egentlig så trenger du i grunnen ikke å servere noe til dette. Noen i familien liker litt chilisaus til, andre liker ketsjup. Et speilegg på toppen er aldri dumt. Personlig foretrekker jeg bare en kald, kald øl til…
Denne og nesten 100 andre oppskrifter med potet er å finne i boken min POTETKOKEBOKA! Er du glad i potet, kjenner noen som er glad i potet, trenger litt potet-inspirasjon eller vil lære seg flere måter å tilberede potet, så er denne boken noe for deg! Les gjerne mer om den (og hva andre synes on den) her.
Bruker du rå poteter, eller kokte?
Jeg har brukt rå poteter, men du kan fint bruke kokte også.
hilsen
ina