Pytt i panne med pølse

Pytt i panne med pølse

Når det gjelder pytt i panne, så er denne oppskriften kun en retningslinje. Bruk de grønnsakene du har for hånden – dette er en ypperlig anledning til å tømme grønnsaksskuffen! Jeg skjærer alt i nogenlunde lik størrelse – det er et rent estetisk valg, men ser det pent ut så smaker det enda bedre. Pølsene liker jeg også å skjære i skiver og steke – de kan selvsagt holdes hele om du ønsker.

Jeg liker også å steke alt kort men hardt – dvs over høy varme. Potetene trenger selvsagt sin tid, men pass på at de får litt farge under stekingen. Likeså med løk og paprika – la de gjerne brenne litt – vær modig! Det smaker så godt når de er litt karamellisert og fortsatt har litt bit!

Og egentlig så trenger du i grunnen ikke å servere noe til dette. Noen i familien liker litt chilisaus til, andre liker ketsjup. Et speilegg på toppen er aldri dumt. Personlig foretrekker jeg bare en kald, kald øl til…

Pytt i panne med pølse, 4-6 porsjoner

ingredienser
  • olivenolje til steking
  • 800g faste poteter skjært i like store terninger
  • ca. 400g grov pølse i skiver
  • 1 rødløk, skjært i terninger
  • 1 grønn, oransj eller gul, og en rød paprika skjært i terninger.
  • 2 hvtløksfedd i fine skiver
  • 2 vårløk i fine skiver
  • salt, pepper
  • evt urter
fremgangsmåte

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og ha opp i potetene. La de steke mens du forbereder resten av ingrediensene. Krydre med salt og pepper underveis.

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne til og stek pølsene. Når de er ferdigstekt har du de opp i stekepannen med potetene. Stek så løken og hvitløken og ha de opp i med potetene når de er er ferdige. Stek paprika på samme måte.

Du skal nå ha samlet alt det stekte i en panne og potetene bør være møre. Hvis de ikke er det kan du bare fortsette å steke. Smak til med salt og pepper og strø med vårløk og evt. urter før servering.

God appetitt!

Pytt i panne med pølse

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »