Når det gjelder pytt i panne, så er denne oppskriften kun en retningslinje. Bruk de grønnsakene du har for hånden – dette er en ypperlig anledning til å tømme grønnsaksskuffen! Jeg skjærer alt i nogenlunde lik størrelse – det er et rent estetisk valg, men ser det pent ut så smaker det enda bedre. Pølsene liker jeg også å skjære i skiver og steke – de kan selvsagt holdes hele om du ønsker.
Jeg liker også å steke alt kort men hardt – dvs over høy varme. Potetene trenger selvsagt sin tid, men pass på at de får litt farge under stekingen. Likeså med løk og paprika – la de gjerne brenne litt – vær modig! Det smaker så godt når de er litt karamellisert og fortsatt har litt bit!
Og egentlig så trenger du i grunnen ikke å servere noe til dette. Noen i familien liker litt chilisaus til, andre liker ketsjup. Et speilegg på toppen er aldri dumt. Personlig foretrekker jeg bare en kald, kald øl til…
Pytt i panne med pølse, 4-6 porsjoner
Bruker du rå poteter, eller kokte?
Jeg har brukt rå poteter, men du kan fint bruke kokte også.
hilsen
ina