Pytt i panne med pølse

Pytt i panne med pølse

Når det gjelder pytt i panne, så er denne oppskriften kun en retningslinje. Bruk de grønnsakene du har for hånden – dette er en ypperlig anledning til å tømme grønnsaksskuffen! Jeg skjærer alt i nogenlunde lik størrelse – det er et rent estetisk valg, men ser det pent ut så smaker det enda bedre. Pølsene liker jeg også å skjære i skiver og steke – de kan selvsagt holdes hele om du ønsker.

Jeg liker også å steke alt kort men hardt – dvs over høy varme. Potetene trenger selvsagt sin tid, men pass på at de får litt farge under stekingen. Likeså med løk og paprika – la de gjerne brenne litt – vær modig! Det smaker så godt når de er litt karamellisert og fortsatt har litt bit!

Og egentlig så trenger du i grunnen ikke å servere noe til dette. Noen i familien liker litt chilisaus til, andre liker ketsjup. Et speilegg på toppen er aldri dumt. Personlig foretrekker jeg bare en kald, kald øl til…

Denne og nesten 100 andre oppskrifter med potet er å finne i boken min POTETKOKEBOKA! Er du glad i potet, kjenner noen som er glad i potet, trenger litt potet-inspirasjon eller vil lære seg flere måter å tilberede potet, så er denne boken noe for deg! Les gjerne mer om den (og hva andre synes on den) her.

Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring

Pytt i panne med pølse, 4-6 porsjoner

ingredienser
 • olivenolje til steking
 • 800g faste poteter skjært i like store terninger
 • ca. 400g grov pølse i skiver
 • 1 rødløk, skjært i terninger
 • 1 grønn, oransj eller gul, og en rød paprika skjært i terninger.
 • 2 hvtløksfedd i fine skiver
 • 2 vårløk i fine skiver
 • salt, pepper
 • evt urter
fremgangsmåte

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og ha opp i potetene. La de steke mens du forbereder resten av ingrediensene. Krydre med salt og pepper underveis.

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne til og stek pølsene. Når de er ferdigstekt har du de opp i stekepannen med potetene. Stek så løken og hvitløken og ha de opp i med potetene når de er er ferdige. Stek paprika på samme måte.

Du skal nå ha samlet alt det stekte i en panne og potetene bør være møre. Hvis de ikke er det kan du bare fortsette å steke. Smak til med salt og pepper og strø med vårløk og evt. urter før servering.

God appetitt!

Pytt i panne med pølse

 

Kommentarer

 • Reply Andreas F. 1. desember 2020

  Bruker du rå poteter, eller kokte?

  • Reply Mat På Bordet 1. desember 2020

   Jeg har brukt rå poteter, men du kan fint bruke kokte også.
   hilsen
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »