ENKEL EMMERBRØD

ENKEL EMMERBRØD

Enkel emmerbrød er en deilig, saftig og grovt hverdagsbrød. Og ja den er enkel å lage! Jeg bruker prinsippet fra eltefritt brød og rører sammen deigen om kvelden. Dagen etter (gjerne når du kommer hjem fra jobb) eltes deigen lett, formes til en brød og etterheves i en brødform. Så er det bare å sette den i en god og varm ovn og vente på at huset fylles opp med duften av hjemmebakt brød. Så enkelt er det altså!

Enkel emmerbrød, ett brød

  • 300g emmer grovmalt
  • 350g hvetemel
  • 1/2ts tørrgjær
  • 1 1/2 ts salt
  • 5dl vann

ovn temp. 200C

Rør emmer, hvetemel, tørrgjær og salt godt sammen i en bolle. Hell i vannet og rør deigen sammen med en sleiv. Dekk deigen til og la den heve på kjøkkenbenken 10-18 timer.

Hell deigen ut på en melet flate og elt den lett sammen. Form den slik at den passer din brødform og legg den pent opp i. Pass på å kle brødformen din med bakepapir. Dekk deigen til, sett den et lunt sted og la den etterheve 30-40 minutter.

Sett brødet i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter. Du kan teste om brødet er ferdig ved å dunke den lett på undersiden – brødet skal høres hult ut.

La brødet avkjøle på rist.

Brødet holder seg godt i noen dager, men du kan også skjære den i skiver og legge de i frysen. Forsyn deg med skiver fra frysen og ha de gjerne opp i brødristeren for en raskere opptining.

 

Kommentarer

  • Reply lene 25. januar 2019

    hei! er det mulig å bytte ut deler av hvetemelet med sammalt grovt eller bør det være emmer?
    takk:)

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      hei Lene
      Vel, det er emmerbrød. Bytter du emmer ut med annet mel blir det ikke emmerbrød lengre 😉
      Det finnes mange andre oppskrifter på brød på bloggen – du kan gjerne bruke en av de.
      hilsen ina

  • Reply Suzanne 23. september 2015

    Spennende! Dette må jeg prøve 🙂 Hva er emmer grovmalt mel? Hvor får du fatt i det og hvilket merke bruker du? Kan ikke huske at jeg har sett noe sånt i bakehyllene på butikken..?
    Jeg har som mål å gå lengst mulig uten å kjøpe noe brød/rundstykker. Jeg har nå gått snart 4 uker, og det går kjempefint, er jo så lett takket være eltefritt brød! <3
    I og med at jeg ikke har fått kjøpt meg kjøkkenmaskin enda passer både dette brødet og eltefritt brød meg perfekt 😉

    • Reply Mat På Bordet 27. september 2015

      Hei Suzanne
      Her kan du lese mer om melet
      Jeg har brukt mel fra Holli Mølle. Det kan kjøpes i større matvareforretninger og i noen helsekostforretninger og andre forretninger som fører økologiske matvarer.
      Så flink du er som baker brødet ditt – det er veldig enkelt når du først kommer inn i rutinen – bravo!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »