SNURRER MED MØRK SJOKOLADE OG ROSINER

SNURRER MED MØRK SJOKOLADE OG ROSINER

Dagen jeg lagde snurrer med kokos og hvit sjokolade lagde jeg også disse – snurrer med mørk sjokolade og rosiner. Heldigvis fikk jeg nesten samtlige ut av huset med en gang (en fordel med tenåringer med mange venner…) ellers hadde vi trillet rundt som ja, boller.

Vi er uenige om hvilken som smakte best og det er egentlig greit – det betyr jo bare at begge to var gode! Litt diskusjon ble det om rosinene var nødvendige eller ikke, personlig likte jeg de men det er helt opp til deg om du vil ha de med eller ikke. Plukk alltid av rosiner som har rømt fra snurrene og er kanskje blitt brente under stekingen. Hvis ikke du liker de brent da….

Grunnoppskriften er den samme for begge bollene, men her er den en gang til

Snurrer med mørk sjokolade og rosiner, lager 12-15 snurrer

  • 2dl melk
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljekstrakt
  • en halv pose tørrgjær
  • 400g hvetemel
  • 60g sukker
  • 100g kald smør, i små terninger

fyll

  • 150g kokesjokolade
  • 40g kald smør
  • en håndfull rosiner

glasur

  • 2ss kakao
  • 200g melis
  • vann

Ovn temp 180C

Lag deigen (bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage denne deigen). Bland melk, egg og vaniljeekstrakt sammen. Bland tørrgjær, hvetemel og sukker sammen. Sett kjøkkenmaskinen i gang og ha det våte i det tørre. Når deigen begynner å komme sammen slipper du ned biter av smør litt etter litt. La kjøkkenmaskinen elte deigen til det ikke er smørklumper igjen i deigen.

La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Lag fyllet. Bryt sjokoladen i mindre biter og kjør den i en food processor til det er relativt fint. Har du ikke food processor kan du alltids bruke kniven. Skjær smøret i mindre biter og ha det opp i food processoren sammen med sjokoladen. Kjør til det begynner å samle seg til større smuler (gjør dette også med kniv hvis du ikke har food processor).

Rull deigen ut til en rektangel, ca. 30×50 cm stor. Strø sjokoladeblandingen og rosiner jevnt utover deigen. Rull deigen sammen slik at du får en lang pølse. Skjær pølsen i 12 like tykke skiver og legg de i en bakeform som du har dekket med bakepapir. Dekk til formen, sett den et lunt sted og la snurrene heve 30-40 minutter.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Begynner de å bli for brune på toppen under stekingen kan du dekke de til med et stykke bakepapir.

SNURRER MED MØRK SJOKOLADE OG ROSINER

Løft snurrene ut av formen med hjelp av bakepapiret og la de avkjøle helt på rist.

Lag glasuren. Bland kakao med melis og bland med nok til at du får en rennende glasur.

Dypp snurrene i glasurene eller strø glasur over alle. La glasuren stivne (tar ca. en halv time).

SNURRER MED MØRK SJOKOLADE OG ROSINER

Kommentarer

  • Reply Veronika 19. februar 2016

    Har du noen forslag til hva man kan bruke istedenfor vaniljeekstrakt?

  • Reply turid hotvedt 5. oktober 2015

    Hei ,jeg er veldig glad i gjærbakst . Jeg har sett på noen av dine , men finner ikke temp i stekeovnen ….

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Sorry Turid – den fikk jeg visst ikke med meg i farten.
      Snurrene stekes på 180C – har nå skrevet det i oppskriften også for sikkerhetsskyld 🙂

  • Reply Solveig Elisabet Reitan 25. september 2015

    Disse bollene gikk ned på høykant da jeg laget dem til dessert i dag :-). Jeg laget dobbel porsjon deig slik at det ble en porsjon med mørk sjokolade og en med hvit og kokosdryss, og med til sammen fem barn og tre voksne så fikk de ben å gå på ;-). I tillegg lagde jeg eltefri focaccia med ex. virgin olivenolje, salt og rosmarin til grønnsaksuppa vi spiste til middag. -Nesten hele porsjonen ble spist opp så jeg kan skrive under på at disse oppskriftene «funker» :-).
    Alt i alt en super matblogg som gir meg mye bra inspirasjon :-). God helg!

    • Reply Mat På Bordet 27. september 2015

      Hei Solveig
      Åååååå så hyggelig å høre!
      Forundrer meg ikke at bollene gikk ned på høykant, sånn er det som regel med boller 🙂
      Og focaccia ja, den er det heller ikke vanskelig å få omsetning på 🙂
      Takk for super kommentar, veldig ålright å høre at oppskriftene brukes og at de funker også for andre!

  • Reply Hilde 25. september 2015

    Hei! Å bløtlegge rosinene påforhånd før du har dem som innlegg, gjør at bakverket blir saftigere og dessuten blir rosinene ikke fullt så tørre og brente.

    • Reply Mat På Bordet 27. september 2015

      Det stemmer Hilde.
      Og hvis du vil ha en litt voksen variant på bollene kunne du bløtlegger de i konjakk for eksempel – det ville også smake godt 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »