Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

10 minutter brownies

10 minutter brownies

Yepp du leste riktig – 10 minutter brownies – fordi det tar 10 minutter å lage røren og sette den i ovnen. Ingen fancy ingredienser, ingen smør som skal røres, ingen sjokolade som skal smeltes – neida, her er det bare å finne frem ingredienser (som du antageligvis har stående i skapet allerede) og sette i gang.

Er du ikke helt overbevist så lagde jeg disse i dag (onsdag 7.10) på snap (matpaabordet heter jeg der også). Snap’en lever bare i 24 timer så se den nå med en gang. Rekker du ikke å se den, så er det bare å følge instruksene i oppskriften under, den er jo enkel å lage!

10 minutter brownies

ingredienser
  • 200ml rapsolje eller olivenolje som egner seg for baking
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100g hvetemel
  • 200g sukker
  • 80g kakao (ca. 6 store spisekjeer)
  • 1/2 ts bakepulver
  • ca. 1/4 ts salt
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Kle en bakeform på ca. 25x20cm med bakepapir. Bruker du større form justerer du ned steketiden, bruker du mindre justerer du opp.

Mål opp oljen i et beger og rør inn egg og vaniljeekstrakt med en gaffel.

Ha hvetemel, sukker, kakao (den kan gjerne siktes), bakepulver og salt i en bolle og rør ingrediensene sammen.

Ha det våte i det tørre og rør sammen til du har en glatt deig. Hell deigen i formen og sett den i forvarmet ovn. Stek i ca. 20 minutter eller til en kakepinne kommer ut rent.

La kaken brownies avkjøle på rist. Spises helst med det samme man kan også oppbevares i formen dekket med aluminiumsfolie en dags tid.

10 minutter brownies

Kommentarer

  • Reply Sofie 31. oktober 2016

    Hei!
    Er det mulig å bake denne uten egg?

    • Reply Mat På Bordet 31. oktober 2016

      Hei Sofie
      Da må du evt bruke en eller annen form for eggerstatning….

  • Reply Linda Marie 2. november 2015

    Den ble god 🙂 Syns kanskje den var litt lite søt, og en anelse mye kakao, men den var veldig saftig og god!

    • Reply Mat På Bordet 3. november 2015

      Så bra! Da kan du reglere det neste gang du baker den Linda Marie – litt mindre kakao og litt mindre sukker 🙂

  • Reply Linda Marie 28. oktober 2015

    Jeg er fri for vaniljeekstrakt, så hvor mye ekte vaniljesukker bør jeg bruke? Jeg har også en hel vaniljestang, kan bruke den hvis du anbefaler det..?

    • Reply Linda Marie 28. oktober 2015

      Brukte ca 1,5 ts av Dr. Oetker vaniljesukker, får håpe det ble bra 🙂

      • Reply Mat På Bordet 1. november 2015

        Hei Linda Marie – fikk ikke svart deg deg før du bakte – ble det bra?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »