OVNSBAKT PASTA MED CHORIZO

Ovnsbakt pasta med chorizo

Jeg skulle egentlig hatt en egen kategori her på bloggen som heter ‘comfort food’. Det finnes ikke et begrep for dette på norsk, men det betyr bare mat som er ikke er så utfordrende, som smaker godt, som varmer og som gjerne hele familien elsker og spiser ofte.

Ovnsbakt pasta med chorizo er nettopp dette. Godt, varmt og trygt. Skjønner du hva jeg mener?

Nå kan chorizo kanskje være litt sterk for noen, men da bytter du den bare ut med en annen type pølse – en salsiccia for eksempel.

Jeg bruker rå pølse for denne retten og bruker farsen (ikke tarmen) som en slags ferdigkrydret kjøttdeig. Finner du ikke rå pølse (det er flere produsenter og butikkjeder som fører dette) kan du selvsagt bruke annen pølse. Alternativt kan du bruke kjøtt- , svine- eller lammedeig, men husk å krydre da!

Ovnsbakt pasta med chorizo, 4-6 personer

  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 stilker frisk basilikum
  • 4 chorizopølser, rå, ca. 300g
  • en boks á 400g cherry- eller hakkedetomater
  • 3-4 ss ricotta
  • salt, pepper
  • en fersk mozzarella
  • parmesan
  • 400g pasta, gjerne penne

Ovn temp 180C

Sett over noe vann til pastaen. Når den koker salter du vannet godt. Kok pastaen 1-2  mintter mindre enn vist på pakken.

Lag sausen i mens. Stek løk og hvitløk i litt olivenolje. Dette skal ikke brunes, bare stekes slik at det blir mykt. Finhakk basilikumstilkene (legg bladene til side, de vil du bruke senere) og ha de opp i løken.

Press farsen ut av pølsene og ha dette opp i stekepannen. Bryt opp kjøttet (slik du hadde gjort om du stekte kjøttdeig) under stekingen. Når kjøttet er stekt (skru gjerne opp temperaturen litt nå) heller du opp i tomatene. Rør forsiktig og la det hele småkoke. Tilsett 3- 4 ss ricotta og rør inn. Skjær basilikumblader i strimler og tilsett sausen. Smak til med salt og pepper.

Pastaen din bør vær ferdigkokt nå. Rør pasta og saus sammen, ha det opp i en ildfastform. Riv mozzarellaen i stykker og fordel over retten. Ha gjerne revet parmesan over det hele også.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter til retten er gjennomvarm og osten er smeltet.

Server varmt, gjerne med en grønn salat til.

ovnsbakt pasta med chorizo

Kommentarer

  1. Reply Henriette 29. november 2016

    Kan du ikke lage en egen fane med «comfort food» da? Det er noe jeg savner iallefall!

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Hei Henriette
      Vet du, det har jeg ofte tenkt på.
      Men så tenker jeg at comfort food er en noe ukjent begrep – man kanskje det ikke er det allikevel.
      Ny blogg design på vei så da blir det også rom for nye kategorier….

  2. Reply Håvard 6. januar 2016

    Hvor varm er en «forvarmet ovn»? 🙂
    (Ser ut til at du glemte å angi temperaturen i oppskrifta.)

    • Reply Mat På Bordet 11. januar 2016

      Heisann Håvard
      Det stemmer, det glemt jeg, det er 180C. Har nå lagt det inn i oppskriften også.
      Takk for at du sa fra!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »