UKENS OPPSKRIFTER

Min utfordring til deg er å prøve deg på noen nye retter – derfor poster jeg hver søndag det jeg har kalt for ‘ukens oppskrifter’. I disse innleggene linker jeg til oppskrifter her på bloggen som jeg elsker og som jeg gjerne vil at andre prøver seg på. De fleste av oss har en håndfull oppskrifter som vi bruker om og om igjen og jeg ønsker å gi deg flere.

Så her er de, ukens oppskrifter – håper du finner en ny rett du fikk lyst å prøve deg på!

ukens oppskrifter

Minst en gang i uken spiser vi en kjøttfrimiddag – dobbelbakte søtpoteter med brokkoli er bare en av våre favoritter. Er du flink til å planlegge kan du lage disse på forhånd og oppbevare de i kjøleskapet – så er det bare snakk om å varme de opp i ovnen. Lettvint middag altså!

ukens oppskrifterSuppe er så godt om høsten og siden det også er sesong for gresskar er dette en ypperlig suppe å lage nå. Gresskarsuppe med ingefær og basilikumcoulis er dessuten også kjøttfri om du vil ha et alternativ til dobbelbakte søtpoteter.

ukens oppskrifter

Vi er ikke flinke nok til å spise nok fisk, men denne retten bør hjelpe oss å vei. Terriyaki laks med grønnkål, brokkoli og avokado er bare så godt og lages i en fei – MÅ PRØVES!!

IMG_1827

De fleste elsker kjøttboller, men har du prøvd lammekjøttboller på indisk vis? Du trenger litt tid til å lage disse, men vanskelig er det ikke og så er de sååååå gode. Sausen er prikken over i’en med masse smak – alt du trenger til er ris og gjerne noen grønnsaker. Ordentlig kosemat og en ny og interessant vri på kjøttboller!

ukens oppskrifter

I motsetning til fisk så er vi veldig flinke til å spise pizza en gang i uken (he,he) og liker å variere så ofte vi kan. Denne sommeren prøvde jeg meg på å steke pizza i panne som resulterte i enda en favoritt. Sprø bunn, masse fyll og en god deigkant smakte det også gitt..

ukens oppskrifter

Det går også unna med gryteretter nå som høsten virkelig er her. Gryterett med biff og gresskar er fantastisk godt og en litt mer spennende variant til kjøtt og poteter…HELSTEKT KYLLING MED ROTGRØNNSAKER

Helstekt kylling med rotgrønnsaker er en superenkel middag å stelle i stand. Er dere mange til middag kan du steke to kyllinger istedenfor ett uten at det tar noe vesentlig mer tid. Det fine er at når du først har fått det i ovnen er det bare å sette seg i sofaen og vente på at middagen gjør seg ferdig. Pinnebrød med krydder

Hva med å ha herlige pinnebrød med krydder på lur hele uken? De passer kjempegodt til supper og andre småretter og kan gjerne fryses. Ha gjerne litt ekstra kryddersmør på si …

ukens oppskrifter

For å avslutte må jeg bare trekke frem denne supersaftige sjokoladekaken som er helt vanvittig god. Jeg har kombinert to oppskrifter fra to fenomenale bakere og resultatet er bare, ja, hva skal jeg si uten å skryte for mye … verdens beste sjokoladekake? Grunnen til at den er så saftig er en litt utenom den vanlige ingrediensen – beter!! Denne må du bare prøve neste gang du har en sjokoladekakeanledning !!

Og med det ønsker jeg dere alle en strålende uke – spis godt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »