ANNONSE

S'MORE COOKIES

S'more cookies

Ella is back – og det er s’more cookies som står for tur. Hun tok utgangspunkt i en oppskrift hun fant hos a cookie named desire og har tilpasset den til norske ingredienser. Resultatet ble vidunderlig, ikke rart egentlig når man fyller en god cookie med sjokolade og marshmallows – det må jo bare bli godt..

Vi fikk ikke tak i mini-marshmallows og klippet derfor opp store marshmallows i mindre biter. Dette blir fort klissete – tipset er å ha litt fuktige fingre og en fuktig saks.

S’more cookies – ca. 30 cookies

  • 200g myk margarin eller smør
  • 150g brun sukker
  • 2 egg
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 200g hvetemel
  • 150g fullkornshvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 1/2 ts kanel
  • 100g kornmo kjeks (11 stykk)i grove smuler*
  • 200g kokesjokolade, grovhakket
  • 100g mini-marshmallows**

Ovn temp 180C

*ha kjeksene opp i en pose og bruk hendene eller en kjevle til å knuse de til grove smuler.

**du kan også bruke store marshmallows – klipp de i mindre biter med fuktig saks

Rør margarin/smør og sukker til det er godt blandet og luftig. Tilsett egg, ett om gangen og rør godt mellom hver gang. Rør inn vaniljeekstrakt.

Bland hvetemel, fullkornshvetemel, bakepulver, natron og kanel sammen. Ha denne blandingen opp i smørblandingen og rør de to sammen til den deig.

Rør inn kornmokjeks og sjokoladebiter for hånd.

Ella brukte en middelsstor og en liten iskremskje for å porsjonere deigen. Ta en porsjon deig med den middelsstore iskremskjeen og en porsjon med den lille. Trykk den store porsjonen litt flat og legg det som tilsvarer en stor marshmallow på toppen. Trekk deigen litt opp og rundt marshmallow fyllet. Trykk den lille deigen litt flat, legg den på toppen av marshmallow fyllet slik at den dekker. Klem kantene sammen slik at ikke marshmallow fyllet synes. Du kan gjerne rulle det hele litt i hendene og trykk det litt flat igjen når du legger den på bakeplaten.

Plasser cookies med godt mellomrom på et bakebrett som du har dekket med bakepapir og sett i forvarmet ovn. Stek i 8-10 minutter til gyldne.

S’more cookies smaker aller best helt ferske men kan også oppbevares i tett kakeboks.

PS. lyst på en ordentlig s’more – da bør du titte på denne oppskriften.

S'MORE COOKIES

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »