Oppskrifter med eple

I dag, 17.oktober, er epledagen og her kommer en drøss med deilige epleoppskrifter!

epleoppskrifter

Eplepannekake er bare fantastisk godt og utrolig enkelt å lage! Istedenfor en og en pannekake stekes hele deigen i en omgang. Enkelt ikke sant? Ikke glem å servere med appelsinskiver – det er prikken over i’en !!

Har du mye epler kan du gjerne lage eplesmør – kort fortalt eplemos kokt lengre slik at den karamelliseres. Godt på grøt, godt på brødskiva, godt i yoghurten.

epleoppskrifter

En klassisk eplekake skal man ikke kimse av! Og synes du den virket litt arbeidsintensiv kan du lage kryddereplekake istedet. Begges serveres gjerne lunkne med is, kremfløte, kesam eller annet godt til.

epleoppskrifter

Hverdagseplekaken med valnnøtter lager du i en fei. En rustikk epleterte er også laget på null komma niks men egner seg kanskje litt mer som en dessert.

epleoppskrifter

Og vil du ha en super lettvint epledessert, har jeg to gode forslag til deg. Lettvint epledessert er i tillegg GLUTENFRITT og ovnsbakte epler  er bare noe du må prøve om du ikke har smakt det allerede. Stek gjerne noen ekstra epler – de smaker så godt sammen med litt yoghurt eller kesam til frokost dagen etter!

Ha en strålende epledag!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »