Havresnurrbrød

Havresnurrbrød

Sånn er det når man får servert et lignende brød på restaurant, da må man bare hjem og prøve det sjølv… eller det må iallfall jeg.

Brødet jeg fikk servert og som var inspirasjonen til denne hadde nok en enda tettere snurr enn den jeg fikk til her, men fin ble denne også. Og nei det er ikke vanskelig. Jeg lagde to deiger. Den ene farget jeg med sukkerkulør (du bruker det kanskje allerede for å få litt mer farge på brunsausen din…fåes kjøpt i dagligvareforretninger) den andre fikk beholde sin naturlige farge. Så er det bare å rulle ut begge deigene, legge de på toppen av hverandre og rulle de sammen – vanskeligere er det ikke.

Brødet ble laget på snapchat og etter å ha etterlyst hjelp med navn falt valget på havresnurrbrød – takk Swimzy for forslaget!! Mine snapfølgere er de beste altså!! (ps, jeg heter matpaabordet på snap også om du ikke følger meg der allerede).

Havrsnurrebrød – 2 stykk

Ufarget deig

  • 150g havregryn
  • 50g havrekli
  • 50g havremel
  • 350g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2ss rapsolje
  • 2dl melk
  • 2dl varmt vann

Farget deig

  • 150g havregryn
  • 50g havrekli
  • 50g havremel
  • 350g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2ss rapsolje
  • 2dl melk
  • 2dl varmt vann
  • 1 ts sukkerkulør

Ovn temp 200C

Lag en deig om gangen. Bland havregryn, havrekli, havremel, hvetemel, salt, sukker og tørrgjær sammen. Bland rapsolje, melk og varmt vann sammen. Hell det våte i det tørre og rør deigen sammen. Elt til du har en smidig deig. Dekk deigen til og sett den et lunt sted for heving en times tid.

Lag deig nr 2 på samme måte. Sukkerkuløren blandes ut i melkblandingen og erstatter sukkeret i tørrblandingen. Ellers er det samme fremgangsmåte som for den ufargede deigen.

Rull ut 2/3 av den en ufargede deigen og 1/3 av den fargede deigen med samme bredde som brødformen. Lengde kan du bestemme selv – jo lengre (og tynnere) deig jo mer ‘snurr’ får du – her lar jeg deg leke litt.

Legg den ene deigen opp på den andre og rull den fast sammen. Legg deigen opp i brødformen, dekk den til og la den hvile et lunt sted 30-40 minutter. Gjør det samme med brød nummer 2.

Pensle brødene med sammenvispet egg og strø litt havregryn på toppen. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter.

Brødene er ferdige hvis de høres ‘hule’ ut når du banker de lett på undersiden.

La brødene avkjøle på rist.

Brødet egner seg fint for frysing enten hel, eller i skiver.

havresnurrbrød

Kommentarer

  1. Reply Cynthia 7. november 2015

    Nå er deigen til heving… Gleder meg! Tusen takk for morsomt oppskrift, ungene blir kjempe glade

    • Reply Mat På Bordet 8. november 2015

      Så gøy!

  2. Reply hanne 23. oktober 2015

    iiiiik! jeg er dårlig i matte, merker jeg! skal dette bli to brød? hvordan gjør jeg det da med resten av deigen etter å ha bakt brød nr 1, når jeg allerede har brukt 2/3 av deigen? blir det kanskje omvendt med nr 2? mest mørk og minst lys i mengdeforhold? beklager mitt treige hode!

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2015

      Lol, ja! Det blir omvendte forholde på de to brødene Hanne – den ene har mer mørkt, den andre mer lyst 🙂

  3. Reply Camilla Vedvik 19. oktober 2015

    Hvorfor sukker i havresnurrbrødet? Kan jeg like greit droppe det?

    • Reply Mat På Bordet 22. oktober 2015

      Det er en smaksak Camilla, så ja du kan droppe det.
      Sukkerkuløren kan du også erstatte med for eksempel svart konditorfarge.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »