Lettvint grønnsakssuppe

lettvint grønnsakssuppe

Kommer du hjem en dag og ikke vet hva du skal lage så er lettvint grønnsakssuppe svaret!

Du starter med å steke litt løk, selleri og gulrøtter og tilsetter hakkede tomater, buljong (eller grønnsakskraft om du har) . Så fortsetter du med å tilsette flere grønnsaker – i dette tilfellet mais og spinat fordi det var det som var i kjøleskapet vårt, men bruk gjerne det du har av grønnsaksrester. Urter og krydder gir suppen enda mer dybde og får at du skal føle deg mett kan du koke opp litt pasta, ris, middagsperler eller lignende.

Fra start til slutt tar det deg en halvtime å få denne suppen på bordet – super lettvint middag altså!!

Lettvint grønnsakssuppe, 6-8 porsjoner

  • en løk, grovhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • en selleristang, finhakket
  • 4 gulrøtter i biter
  • 1 ss finhakkede ferske urter, elle 1ts tørkede urter
  • en boks hakkede tomater
  • 1-2 ss grønnsaksbuljong
  • en pose à 200g spinat spinat, vasket og renset
  • mais fra 2 maiskolber
  • olivenolje til steking
  • salt, pepper, paprika (gjerne røkt),

Serveres med

  • kokt pasta, ris eller middagsperler

Tilbehør

  • finhakket vårløk, persille og revet parmesan

Sett over pasta, ris eller middagsperler. Hell av vannet når det er ferdig og hold varmt.

Stek løk, hvitløksfedd, selleri og gulrøtter 5-10 minutter over middelsvarme i en stor gryte (den skal holde hele suppen). Disse grønnsakene skal ikke brunes, bare stekes til løken er myk og litt gjennomsiktig. Ha op i urter og stek noen minutter til. Ha opp i en boks med tomater. Fyll boksen med vann 4 ganger og ha opp i suppen (tilsvarer ca. 1.5 liter). Les på buljongen din hvor mye du skal tilsette i forhold til 2 liter væske og bland i suppen.

La suppen få en oppkok og smak til med salt, pepper og paprika. Ha opp i maisen og la suppen koke i ca. 5 minutter.

Like før servering blander du inn spinaten og pastaen, risen eller middagsperlene. Alternativt kan du ha pastaen, risen eller middagsperlene opp i skålene og hell suppen over.

Server i skåler og pynt med vårløk, grovhakket persille og fersk parmesan.

Tips – lek gjerne med krydder her. Vil du ha litt kick kan du tilsette litt chilli for eksempel.

Rester av suppen kan gjerne serveres dagen etter, vær obs på at spinaten vil bli noe brun. Suppen kan gjerne fryses.

lettvint grønnsakssuppe

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »