Chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Du fikk lyst på chocolate chip cookies nå ikke sant?

Vel, du kan takke Ella, for det er hun som har bakt de. Oppskriften fant hun i min nyeste kokebok anskaffelse – Handmade baking skrevet av Kamran Siddiqi, mannen bak bloggen The sophisticated gourmet. Vi har som alltid gjort noen tilpasninger men du så gode disse cookiesene ble.

Ikke rart egentlig, med så mye smør, sukker og sjokolade…

Chocolate chip cookies, ca. 24 cookies

ingredienser
  • 330g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 225g smør i terninger
  • 200g brunsukker
  • 50g sukker
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 2ss melk
  • 1ss vaniljeekstrakt
  • 300g grovhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Bland hvetemel og bakepulver sammen i en bolle.

Smelt smøret over lav temperatur til det akkurat har smeltet, ta av varmen og bland med brun sukker og sukker. Bland (gjerne med hjelp av en kjøkkenmaskin) til du har en glatt masse. Dette tar et par minutter. Tilsett egg, eggeplomme, melk og vaniljeekstrakt og bland igjen.

Hell i melblandingen og bland til du har en fin deig. Er deigen din fortsatt varm fra smøret lar du den avkjøle slik at ikke sjokoladen smelter.  Rør inn sjokoladebitene for hånd.

Bruk en iskremskje eller to skjeer for å forme runde cookies og plasser de med godt mellomrom på et bakebrett som du har dekket med bakepapir.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 12 minutter. La de avkjøle noen minutter på bakeplaten før du flytter de over på en rist.

Nyt!! og del….

chocolate chip cookies

Kommentarer

  • Reply Kitha 31. august 2021

    Det står bland mel, natron og bakepulver, men natron står ikke blant ingrediensene..?!

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2021

      Rettet i oppskriften – natron trenger du ikke 🙂
      ina

  • Reply Kjersti 24. oktober 2015

    Jeg her hekta på CCC og er på utkikk etter den ultimate! Det er mange store variasjoner på de; chewy, cakey, crispy osv
    Hvilken konsistens hadde disse?

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2015

      Hei Kjersti
      Disse var chewy. Men baker du de for lenge blir de crispy….:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »