Du fikk lyst på chocolate chip cookies nå ikke sant?
Vel, du kan takke Ella, for det er hun som har bakt de. Oppskriften fant hun i min nyeste kokebok anskaffelse – Handmade baking skrevet av Kamran Siddiqi, mannen bak bloggen The sophisticated gourmet. Vi har som alltid gjort noen tilpasninger men du så gode disse cookiesene ble.
Ikke rart egentlig, med så mye smør, sukker og sjokolade…
Chocolate chip cookies, ca. 24 cookies
ingredienser
330g hvetemel
1 ts bakepulver
225g smør i terninger
200g brunsukker
50g sukker
1 egg
1 eggeplomme
2ss melk
1ss vaniljeekstrakt
300g grovhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte
Ovn temp 180C
Bland hvetemel og bakepulver sammen i en bolle.
Smelt smøret over lav temperatur til det akkurat har smeltet, ta av varmen og bland med brun sukker og sukker. Bland (gjerne med hjelp av en kjøkkenmaskin) til du har en glatt masse. Dette tar et par minutter. Tilsett egg, eggeplomme, melk og vaniljeekstrakt og bland igjen.
Hell i melblandingen og bland til du har en fin deig. Er deigen din fortsatt varm fra smøret lar du den avkjøle slik at ikke sjokoladen smelter. Rør inn sjokoladebitene for hånd.
Bruk en iskremskje eller to skjeer for å forme runde cookies og plasser de med godt mellomrom på et bakebrett som du har dekket med bakepapir.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 12 minutter. La de avkjøle noen minutter på bakeplaten før du flytter de over på en rist.
Jeg her hekta på CCC og er på utkikk etter den ultimate! Det er mange store variasjoner på de; chewy, cakey, crispy osv
Hvilken konsistens hadde disse?
Det står bland mel, natron og bakepulver, men natron står ikke blant ingrediensene..?!
Rettet i oppskriften – natron trenger du ikke 🙂
ina
Jeg her hekta på CCC og er på utkikk etter den ultimate! Det er mange store variasjoner på de; chewy, cakey, crispy osv
Hvilken konsistens hadde disse?
Hei Kjersti
Disse var chewy. Men baker du de for lenge blir de crispy….:)