Egg i muffinsform

Egg i muffinsform

Egg i muffinsform altså! Lettvint, godt og du kan variere det akkurat som du vil. Finn frem en muffinsbrett eller små ildfaste former, og lag denne enkel retten til frokost, til kvelds eller som en rask liten mellommåltid.

Egg i muffinsform, 4 porsjoner

  • 4-8 skiver med skinke
  • 4 egg
  • 4 cherrytomater
  • pesto
  • salt & pepper

Ovn temp 180C

Smør muffinsformen eller små ildfaste former.

Kle innsiden av formene med skinke. Hvor mye skinke er avhengig av størrelse på skinkeskivene, hvor godt du liker skinke og størrelsen på formen. Kanskje du vil ha 3?

Del cherrytomater i to og legg de i bunnen av formene på toppen av skinken. Knekk egg en og en i en skål og hell de forsiktig opp i formen – plommen skal helst forbli hel.

Legg en liten klatt med pesto på toppen og kvern over litt salt og pepper.

Egg i muffinsform

Sett formene i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter alt ettersom hvordan du liker egget ditt (husk at egget vil steke videre etter at du har tatt den ut av ovnen).

Egg i muffinsformLa egget avkjøle noen minutter før servering. Har du laget de i individuelle former kan alle få hver sitt. Har du laget de i muffinsform er det bare å løfte de ut av formen og servere på tallerkner.

Smaker godt helt for seg sjølv eller med for eksempel et stykke ristet brød med litt smør på.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »