Nok en lettvint middag – sunne kyllingwraps er ikke bare godt men også raskt og enkelt å lage. Som med alle stir-fry’s er det lurt å ha alt klart før du setter i gang med stekingen. Dvs. skjær opp alt du trenger av ingredienser, ha krydder innen rekkevidde (du har ikke lyst å begynne å lete i skap og skuffer mens du steker) og ha utstyr og gryter klare.
Kyllingen kan holdes varmt eller varmes opp igjen om ikke alle kan spise samtidig. Har du noe til overs (pakk det inn og oppbevar det i kjøleskapet) så kan du ha (kalde) wraps til lunsj dagen etter.
Sunne kyllingwraps
ingredienser
750g kyllingfilet skjært i biter
2 røde løk i skiver
2-3 paprika i skiver (gjerne forskjellige farger)
3 hvitløksfedd i tynne skiver
chiliflak
3 ss soyasaus
2 ss riseddik (kan erstattes med cider eddik)
1 ss maisstivelse rørt ut i litt vann
salt, pepper
olje til steking
4 vårløk i skiver
ristet sesamfrø
serveres i blader av hjertesalat
fremgangsmåte
Varm opp litt olje i en stekepanne og stek kyllingen i omganger. Krydre kyllingen med litt salt og pepper under stekingen. Bruk mindre salt enn det du vanligvis bruker – det er mye salt i soyasausen. Ha kyllingen over på en tallerken etterhvert som den blir ferdig.
Stek løken når du er ferdig med kyllingen, den kan gjerne få litt farge men ikke la det brenne. Ha den over på tallerkenen med kyllingen når den begynner å bli myk.
Stek paprikaen. Gjør som med løken, stek på høy varme, la den gjerne få litt farge og legg den over på tallerkenen når den begynner å bli myk.
Stek hvitløken og en liten klype chili flak. Hvitløken skal brunes men ikke brennes… Hell soyasaus og riseddik sammen med 3-4 ss vann i den varme stekepannen. Forsiktig, det vil ose av pannen. Slå ned varmen og hell opp i litt av maisstivelsen som du har rørt ut med vann opp i sausen for å tykne den. Sausen skal ha en sirupsaktig konsistens. Blir den for tykk har du bare opp i litt mer vann. Smak til sausen.
Ha kyllingen, løken og paprikaen tilbake i stekepannen og vend det i sausen. La det hele bli godt og varmt igjen.
Rør inn vårløken og strø med sesamfrø like før servering.
Stir fry’en legges pent opp i salatblader og spises. Server gjerne med ekstra chiliflak og sesamfrø.
Serverer du litt ris eller nudler også kan du lage en wrap med ris/nudler og kyllingen.
Middag