ANNONSE

Sjokoladekake med banan

Sjokoladekake med banan

Sjokoladekake med banan eller banankake med sjokolade – dette er en supersaftig formkake som har fått en dekorativ glasur av sjokoladeganache bare for å gjøre den ekstra festlig. Sløyf glasuren om du ikke føler for det, eller ønsker å holde det enkelt.

Forutsetningen for å lage kaken er dog godt modne bananer. Og da mener jeg godt modne, ikke overmodne. Eller det er kanskje en smak sak. Jeg opplever at litt for modne bananer blir litt overveldende i smak. Perfekte bananer til dette bruket er bananer som er mørke brune i skallet med fortsatt faste og fine i fruktkjøttet.

Fryser du litt for modne bananer kan du selvsagt bruke de. La de tine (de vil da ikke være faste og fine lengre) og mos de.

Oppskriften er enkel og følger prinsippet ‘bland alt det tørre med alt det våte’. Dvs du blander alle ‘våte’ ingredienser (+sukker) sammen i en bolle, alle tørre ingredienser i en annen og så blander du de to sammen. Kjempeenkelt!

Sjokoladebiter er valgfritt i kaken er valgfritt, men veldig godt. Hakkede nøtter – valnøtter eller pekannøtter for eksempel – hadde også vært godt om du ønsker litt ‘krønsj’ i kaken.

Sjokoladekake med banan

  • 3 modne bananer
  • 75g smeltet smør eller margarin
  • 100g brun sukker
  • 1 egg
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 150g hvetemel (du kan bytte hvetemel med speltmel om du ønsker)
  • 30g kakao (ca. 2 gode ss)
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts allehånde
  • 100g grovhakket mørk sjokolade

glasur

  • 50g mørk sjokolade, grovhakket
  • 0.5 dl kremfløte

Ovn temp 180C

Sjokoladekake med banan

Mos bananer med en gaffel eller kjør de helt glatte med en stavmisker. Bland bananen med smeltet smør, sukker, egg og vaniljeekstrakt.

Bland mel, kakao, natron og allehånde sammen i en annen bolle.

Hell de tørre ingrediensene over i de våte og rør til det er blandet. Rør inn sjokoladebitene.

Hell deigen over i en brødform som du enten har smurt eller kledd med bakepapir. Sett kaken i forvarmet ovn og stek i 50-60 minutter. Sjekk med kakepinne om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. La kaken avkjøle en 10 minutters tid i formen. Løft den forsiktig ut av formen og la den avkjøle helt på rist.

Lag glasuren.  Ha sjokoladen i en skål. Varm opp kremfløten til det er like under kokepunktet og hell så den varme fløten over sjokoladen. La dette stå i ro 5-10 minutter, rør så sammen til du har en glatt masse. Sett kjølig slik at den tykner.

Fordel glasuren over kaken. Alternativt kan du ha glasuren i en pose, klippe et lite hull i et hjørne og sprøyte det over kaken.

Sjokoladekake med banan

Denne kaken er så saftig, den er til å dåne av!

Kommentarer

  1. Reply Ragnhild 19. november 2017

    Lyst til å lage denne i rundform-hvilken diameter vil du anbefale?

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Hei Ragnhild
      Jeg hadde brukt en liten form – 20 cm i diam. maks.
      ina

  2. Reply Julie 2. oktober 2017

    Hvor stor en brødformen du har brukt? Og kan man doble røra?

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

      Hei Julie
      Jeg brukte en brødform på ca. 25cm.
      Du kan godt doble røra, stek i to former.

  3. Reply Hilde 16. februar 2017

    Denne ble kjempegod 🙂

    • Reply Mat På Bordet 17. februar 2017

      Så hyggelig at det smakte Hilde 🙂

    • Reply Reidun Flatland 25. februar 2017

      Skal kaka setjast midt i ovnen?
      Eller i rille nedanfor…?
      Ser god ut denne..

      • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

        Hei Reidun
        Beklager sent svar. Bloggen har akkurat fått en ‘makeover’ og noen kommentarer har ligget skjult inntil nå.
        Kaken kan du sette på nederste rille 🙂
        Håper du har laget den, for den er god!

  4. Reply Marthe 12. februar 2017

    Bakte denne kaken til morsdag i dag. Hadde ikke mørk sjokolade, så brukte helnøtt istede. Både i kaken å i glasuren. Funka kjempe bra:) forøvrig en fantastisk god og saftig kake! Takk:)

    • Reply Mat På Bordet 13. februar 2017

      Å yum – det hørtes veldig godt ut Marthe!

  5. Reply Mari 29. desember 2016

    Hei! Er denne egnet til frysing (uten glasur)?

    • Reply Mat På Bordet 29. desember 2016

      Ja Mari – uten glasur kan du gjerne fryse kaken 🙂

      • Reply Mari 15. januar 2017

        Takk for tilbakemelding 🙂 Har allerede rukket å bake, fryse og tine kaken og det funket så fint. Super oppskrift!

        • Reply Mat På Bordet 16. januar 2017

          Så bra Mari!

  6. Reply Amalie 14. februar 2016

    Kan man fryse kaken med glasur?

    • Reply Mat På Bordet 16. februar 2016

      Jeg synes ikke glasur holder godt under frysing Amalie, så jeg hadde ikke anbefalt det.

  7. Reply Camilla Bentzen 12. februar 2016

    Hei! Denne ser bare heerelt himmelsk ut..
    Men.. kan man sløyfe allehånden? Kan jeg bruke hvitt sukker i stedet for brunt?
    Og kan jeg erstatte fløten i glasuren med havrefløte? Eller blir ikke det noe godt?

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2016

      Hei Camilla
      Ja, du kan sløyfe allehånden.
      Ja, du kan bytte brun sukker med hvit sukker, men jeg synes du går glipp av mye smak da.
      Når det gjelder havrefløte så vet jeg ikke, det har jeg aldri brukt før 🙂

  8. Reply Kjersti 12. november 2015

    Kan jeg bruke vaniljesukker i stedet for -ekstrakt?

    • Reply Mat På Bordet 18. november 2015

      Det blir liksom ikke helt det samme Kjersti – tror heller at jeg hadde sløyfet den helt Kjersti.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »