Sjokoladekake med banan eller banankake med sjokolade – dette er en supersaftig formkake som har fått en dekorativ glasur av sjokoladeganache bare for å gjøre den ekstra festlig. Sløyf glasuren om du ikke føler for det, eller ønsker å holde det enkelt.
Forutsetningen for å lage kaken er dog godt modne bananer. Og da mener jeg godt modne, ikke overmodne. Eller det er kanskje en smak sak. Jeg opplever at litt for modne bananer blir litt overveldende i smak. Perfekte bananer til dette bruket er bananer som er mørke brune i skallet med fortsatt faste og fine i fruktkjøttet.
Fryser du litt for modne bananer kan du selvsagt bruke de. La de tine (de vil da ikke være faste og fine lengre) og mos de.
Oppskriften er enkel og følger prinsippet ‘bland alt det tørre med alt det våte’. Dvs du blander alle ‘våte’ ingredienser (+sukker) sammen i en bolle, alle tørre ingredienser i en annen og så blander du de to sammen. Kjempeenkelt!
Sjokoladebiter er valgfritt i kaken er valgfritt, men veldig godt. Hakkede nøtter – valnøtter eller pekannøtter for eksempel – hadde også vært godt om du ønsker litt ‘krønsj’ i kaken.
Sjokoladekake med banan
Hei, hva menes med brunt sukker? Mener du brun farin eller rørsukker? 🙂
Brun farin 🙂
Strålende oppskrift! Lettvint, velsmakende og saftig. Mindre søt enn de fleste sjokoladekaker, noe jeg setter pris på. Jeg droppet glasur fordi kaken var så god i seg selv.
Så hyggelig å høre Britt at det smakte!
Lyst til å lage denne i rundform-hvilken diameter vil du anbefale?
Hei Ragnhild
Jeg hadde brukt en liten form – 20 cm i diam. maks.
ina
Denne er KNALLGOD! Har bakt den flere ganger.
Hvor stor en brødformen du har brukt? Og kan man doble røra?
Hei Julie
Jeg brukte en brødform på ca. 25cm.
Du kan godt doble røra, stek i to former.
Denne ble kjempegod 🙂
Så hyggelig at det smakte Hilde 🙂
Skal kaka setjast midt i ovnen?
Eller i rille nedanfor…?
Ser god ut denne..
Hei Reidun
Beklager sent svar. Bloggen har akkurat fått en ‘makeover’ og noen kommentarer har ligget skjult inntil nå.
Kaken kan du sette på nederste rille 🙂
Håper du har laget den, for den er god!
Bakte denne kaken til morsdag i dag. Hadde ikke mørk sjokolade, så brukte helnøtt istede. Både i kaken å i glasuren. Funka kjempe bra:) forøvrig en fantastisk god og saftig kake! Takk:)
Å yum – det hørtes veldig godt ut Marthe!
Hei! Er denne egnet til frysing (uten glasur)?
Ja Mari – uten glasur kan du gjerne fryse kaken 🙂
Takk for tilbakemelding 🙂 Har allerede rukket å bake, fryse og tine kaken og det funket så fint. Super oppskrift!
Så bra Mari!
Kan man fryse kaken med glasur?
Jeg synes ikke glasur holder godt under frysing Amalie, så jeg hadde ikke anbefalt det.
Hei! Denne ser bare heerelt himmelsk ut..
Men.. kan man sløyfe allehånden? Kan jeg bruke hvitt sukker i stedet for brunt?
Og kan jeg erstatte fløten i glasuren med havrefløte? Eller blir ikke det noe godt?
Hei Camilla
Ja, du kan sløyfe allehånden.
Ja, du kan bytte brun sukker med hvit sukker, men jeg synes du går glipp av mye smak da.
Når det gjelder havrefløte så vet jeg ikke, det har jeg aldri brukt før 🙂
Kan jeg bruke vaniljesukker i stedet for -ekstrakt?
Det blir liksom ikke helt det samme Kjersti – tror heller at jeg hadde sløyfet den helt Kjersti.