Enkel nasi goreng

enkel nasi goreng Har du spist nasi goreng? Eller rettere sagt har du laget nasi goreng før? Jeg spør for det var det første jeg tenkte på når jeg ble bedt av Santa Maria å lage en rett med ketjap manis, denne litt søte, smakfulle soyasausen med ettersmak av stjerneanis. Nasi goreng er en indonesisk rett som kombinerer kokt ris (gjerne gårsdagens) med forskjellige grønnsaker, kylling og reker. Retten krydres med ketjap manis og serveres gjerne med stekt egg. Retten kommer sammen veldig raskt, det er i prinsipp en form for stir fry og kan selvsagt varieres med valg av grønnsaker og proteiner. Det er litt fritt frem her.

En ordentlig nasi goreng innebærer mer tradisjonelle ingredienser enn det jeg har satt sammen her, men jeg holder det relativt enkelt i form av krydder og ingredienser. Ketjap manis må du ha, det er essensielt for retten, men lek gjerne med de andre ingrediensene. Retten ble laget i dag på snap – sjekk matpaabordet på snap for å se.

Enkel nasi goreng, 4 porsjoner
ingredienser
 • 2 cm fersk ingefær, revet
 • 3 hvitløksfedd finhakket
 • 1/2 - 1 rød chili, finhakket (mengde kommer an på hvor sterkt du liker det..)
 • 1 løk i fine skiver
 • 400g kyllingfilet, i strimler
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 2 ts spisskummen
 • 3-4 porsjoner kokt og avkjølt ris
 • 2 ts ketjap manis
 • 2 ts soyasaus
 • 100g grønne soyabønner eller erter
 • ca. 100 g kinakål i fine skiver
 • ca. 100g bønnespirer
 • ca. 100 g reker i lake (nettovekt)
 • 3- 4 vårløk i skiver
Til servering
 • peanøtter eller cashewnøtter, grovhakket
 • lime skiver
 • speilegg
 • ketjap manis
fremgangsmåte

enkel nasi goreng Ha litt olje (gjerne rapsolje) i en gryte/stor stekepanne og stek ingefær, hvitløk og chili raskt på høy temperatur til hvitløken begynner å få litt farge (ikke la det brenne). Tilsett løken og stek noen minutter. Skyv løken til side og ha i kyllingen. Strø gurkemeie og spisskummen på kjøttet og stek til kyllingen har fått litt farge og er nesten gjennomstekt. Ha risen i stekepannen og hell over ketjap manis og soyasaus, bland. La risen bli gjennomvarm. Tilsett grønne soyabønner, kinakål og bønnespirer, rør det forsiktig inn og la det steke videre til alt er gjennomvarmt igjen (kinakålen vil falle sammen under stekingen). Ha i reker og noe av vårløken. Stek noen minutter til rekene er gjennomvarme. Smak til med mer ketjap manis og soyasaus. Server nasi goreng med lime, grovhakkede nøtter, speilegg og resten av vårløken. Litt ekstra ketjap manis er også kjekt å ha. enkel nasi goreng

Kommentarer

 • Reply Monica 11. november 2015

  Ohhh Nazi goreng er så godt, jeg har spist denne retten hele livet, min far er nederlandsk og de lager mye nazi ☺anbefaler deg og prøve satemarinert kylling og peanøttsaus til, smaker himmelsk. Nazi med frityrstekt fisk er også godt.

  • Reply Mat På Bordet 11. november 2015

   Enig Monica!
   Skal absolut utforske varianter!
   Og ps. det er nasi ikke nazi 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »