Skal du ha et kjøttfri måltid og det i tillegg er litt kaldt, surt og mørkt ute så skal du lage nydelig grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter. Noe så godt!
Jeg liker det litt spicy, så jeg kjørte på med litt ekstra chili og kanskje til og med litt ekstra karripulver. Den søte søtpoteten (ja, det er en grunn for at det heter søtpotet) ufarliggjør det meste og kjører du ikke på med ekstra krydder som jeg gjorde vil de fleste tåle denne krydderblandingen.
Grønnkål kan forresten byttes ut med spinat om du foretrekker det. Spinaten vil trenge mindre koketid enn kålen så ha de i helt til slutt. Søtpotet kan også byttes ut med for eksempel ‘vanlig’ potet – gresskar er også et godt alternativ.
Grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter, 4-6 porsjoner
Hei, hvor lenge skal grønnkål koke? Står at den trenger mer koketid enn spinat, men i oppskriften leser jeg det som at den bare skal røres i til slutt?
Hei Therese – Ja jeg liker å bare røre den inn på slutten. Jeg er ingen fan av overkokte grønnsaker 🙂
hei:)
er det vanlig karri pulver, eller er det currypaste som brukes i denne oppskriften?
Hei Astrid!
Det er vanlig karripulver 🙂
Er ikke så veldig glad i kikerter, men hvordan tror du det vil bli med linser i stedet? Så ut som en veldig god middag når man skal prøve å droppe kjøttet!
Hei Merethe
Ja! Linser hadde funket utmerket 🙂
Denne retten ser så spennende ut, hvor mange porsjoner er oppskriften beregnet til? Blir tirsdagsmiddag her og vi er fem voksne.
Hei Ingvild
Jeg har nå skrevet 4-6 porsjoner i oppskriften.
Er dere 5 voksne (med god appetit) så er det kanskje litt knapt. Foreslår derfor at du serverer enda flere grønnsaker ved siden av. Kanskje noen grønne bønner – prøv disse for eksempel http://www.matpaabordet.no/2015/12/01/raske-gronne-bonner-med-hvitlok-og-chili/
Håper det smaker!
En svært vellykket kjøttfri mandag variant. Hele familien var begeistret!
Så bra Isa – det var utrolig hyggelig å høre!! 🙂