ANNONSE

Grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter

Grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter

Skal du ha et kjøttfri måltid og det i tillegg er litt kaldt, surt og mørkt ute så skal du lage nydelig grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter. Noe så godt!

Jeg liker det litt spicy, så jeg kjørte på med litt ekstra chili og kanskje til og med litt ekstra karripulver. Den søte søtpoteten (ja, det er en grunn for at det heter søtpotet) ufarliggjør det meste og kjører du ikke på med ekstra krydder som jeg gjorde vil de fleste tåle denne krydderblandingen.

Grønnkål kan forresten byttes ut med spinat om du foretrekker det. Spinaten vil trenge mindre koketid enn kålen så ha de i helt til slutt. Søtpotet kan også byttes ut med for eksempel ‘vanlig’ potet – gresskar er også et godt alternativ.

Grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter, 4-6 porsjoner

  • 2 cm fersk ingefær revet
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • en klype chiliflak
  • 1 ss karripulver
  • 2 løk i terninger
  • 1 søtpotet, skrelt, skjært i terninger
  • 1 boks a 400g hakkede- eller cherrytomater
  • 1 boks a 400g kokosmelk
  • 150 – 200g grønnkål, uten stilke, skjært eller revet i mindre biter
  • ca. 200g kikerter (uten lake)
  • salt
  • rapsolje til steking

serveres med

  • kokt ris
  • lime i båter eller skiver
  • gjerne noen  knuste peanøtter
  • mango chutney
  • salt og ekstra chili

Stek ingefær, hvitløk, chiliflak og karripulver i litt rapsolje et lite minutt. Tilsett løk og oppskjærte poteter, rør mens du steker. Ha opp i tomater og la det koke opp. La det så småkoke en 10 minutters tid.

Tilsett kokosmelken. La det koke videre 5-10 minutter til, til søtpoteten er nesten mør. Ha opp i grønnkålen og kikertene og rør godt inn.

Smak det hele til med salt.

Server med kokt ris, lime og gjerne noen knuste, salte peanøtter om du har det tilgjengelig. Mango chutney er kjempegodt til, det er naan brød også.

Oppskrift på hjemmelagd mangochutney finner du her, oppskrift på naan brød finner du her.

PB090046

Kommentarer

  1. Reply Therese 23. oktober 2016

    Hei, hvor lenge skal grønnkål koke? Står at den trenger mer koketid enn spinat, men i oppskriften leser jeg det som at den bare skal røres i til slutt?

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2016

      Hei Therese – Ja jeg liker å bare røre den inn på slutten. Jeg er ingen fan av overkokte grønnsaker 🙂

  2. Reply Astrid 7. mars 2016

    hei:)

    er det vanlig karri pulver, eller er det currypaste som brukes i denne oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 7. mars 2016

      Hei Astrid!
      Det er vanlig karripulver 🙂

  3. Reply Merethe 21. februar 2016

    Er ikke så veldig glad i kikerter, men hvordan tror du det vil bli med linser i stedet? Så ut som en veldig god middag når man skal prøve å droppe kjøttet!

    • Reply Mat På Bordet 23. februar 2016

      Hei Merethe

      Ja! Linser hadde funket utmerket 🙂

  4. Reply Ingvild Høiås 21. februar 2016

    Denne retten ser så spennende ut, hvor mange porsjoner er oppskriften beregnet til? Blir tirsdagsmiddag her og vi er fem voksne.

  5. Reply Isa 17. november 2015

    En svært vellykket kjøttfri mandag variant. Hele familien var begeistret!

    • Reply Mat På Bordet 18. november 2015

      Så bra Isa – det var utrolig hyggelig å høre!! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »