ANNONSE

Sjokoladeknekk med kjeks og marshmallows

Sjokoladeknekk med kjeks og marshmallows

Følger du meg på snap drar du kanskje kjensel på dette – sjokolade med kjeks og marshmallows som jeg lagde i forbindelse med at Ella skulle ha fest for noen uker siden.  Ideen var å lage en form for s’more men i konfekt form, og uten bål.

For de som ikke kjenner s’mores er det i prinsipp smeltet marshmallow og sjokolade klemt mellom to kjeks. Marshmallows smeltes over bålet legges på toppen av sjokoladen og klemmes mellom to kjeks. Navnet har den fått fordi det er så godt alle spør etter ‘some more’….

Men, her er det ingen bål og ingen smeltet marshmallow, bare de samme ingrediensene samlet i skjønn forening i en stor plate med sjokolade som du kan bryte i stykker eller skjære pent i ruter.

Jeg skal ikke skryte så veldig mye, MEN denne sjokoladen er en hit! Alle elsker den, så det er bare å sette i gang og lage den. Spis den slev, del den med andre eller pakk den inn i cellofan og gi det bort som gave.

Jeg lover, dette kommer til å gå unna..

Sjokoladeknekk med kjeks og marshmallows
  • 200g smeltet mørk sjokolade
  • 8-10 kornmo kjeks, knust
  • ca. 10 store marshmallows klippet i mindre biter (eller 30-40 små)
  • 50 g smeltet hvit sjokolade
  • 50 g grovhakket mørk sjokolade

Smelt sjokoladene hver for seg over vannbad. Gjør dette langsomt og forsiktig, les gjerne mer om sjokoladesmelting her hos Hobbykokken før du setter i gang.

Bruk gjerne en form ca. 15×25 cm for å helle sjokoladen opp i. Kle formen med et stykke bakepapir slik at du lett kan løfte ut den ferdige sjokoladen.

Hell den smeltede mørke sjokoladen i formen.

Strø kornmo kjeks og marshmallows på toppen, trykk de gjerne litt ned i sjokoladen med en gaffel.

Fordel smeltet hvit sjokolade over det hele og strø så grovhakket mørk sjokolade over det igjen.

Gå gjerne over med gaffel og press ned løse biter slik at alt henger fast i sjokoladeplaten når den stivner.

Sjokoladeknekk med kjeks og marshmallows

Sett formen i kjøleskapet og la det stivne.

Sjokoladeknekk med kjeks og marshmallows

Bryt platen opp i grove stykker eller skjær det opp i ruter.

Sjokoladeknekk med kjeks og marshmallows

Yep, dette er det nye lørdags godteriet – du kan takke meg senere 🙂

Kommentarer

  1. Reply Elisabeth 17. desember 2015

    Nam, dette skal jeg prøve meg på! Vet du hvor lenge slikt holder seg? Tenkte å lage litt i julegaver.

    • Reply Mat På Bordet 18. desember 2015

      Hei Elisabeth
      Ikke noe problem å lage som julegaver, de holder seg fint en eller to.

  2. Reply siv anita pettersen 22. november 2015

    Åhh, ser nydelig ut, dette må jeg absolutt prøve..
    hva tror du om å bruke salte kjeks til? det tror jeg kanskje kan være litt godt sammen, for eks ritz kjeks kanskje?

    Ha en flott søndag 🙂

    • Reply Mat På Bordet 23. november 2015

      Hei Siv Anita

      Salte kjeks hadde vært godt ja! 🙂

  3. Reply Carina 14. november 2015

    Hei Ina,

    Hvilken mørk sjokolade foretrekker du til slikt bruk?
    Liker bloggen din skikkelig godt 😉

    • Reply Mat På Bordet 18. november 2015

      Hei Carina
      Jeg bruker gjerne selskapssjokolade eller til og med kokesjokolade om det ikke skal være spesielt fancy.
      Ellers liker jeg å bruke Fairtrade sine sjokolader – hvit- , melke- eller mørksjokolade <3

  4. Reply Brit Skarsvåg 13. november 2015

    Hei, flott blogg! Er i gang med å lage S’more…..knuser du kjeks før du har de på sjokoladen?

    • Reply Brit Skarsvåg 13. november 2015

      Ha, ha. Det er et must å lese oppskrift før man spør 🙂

      • Reply Mat På Bordet 18. november 2015

        Fint at du fant ut av det Brit 🙂

  5. Reply Ingrid E 13. november 2015

    Høres helt fantastisk ut! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 18. november 2015

      kan love at det er kjempegodt Ingrid – stor suksess her hjemme, hos venner, hos venners venner, osv osv 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »