Eltefrie rundstykker er den enkleste og raskeste måten å lage nydelige hjemmelagde rundstykker på. Deigen røres sammen kvelden før, heves over natten og stekes som rundstykker neste morgen.
5 minutter tar det deg om kvelden for å røre sammen en deig. Neste morgen tar det 5 minutter til før rundstykkene er i ovnen, og 30-40 minutter senere kan du ta rykende ferske rundstykker ut av ovnen din. Enkelt ikke sant?
Da er det bare å sette i gang!
Eltefrie solsikkerundstykker
- 250g hvetemel
- 100g sammalt hvetemel
- 100g sammalt rugmel, grov
- 50g sammalt byggmel
- 100g solsikkekjerner
- 1/2ts tørrgjær
- 2 ts Maldon salt
- 4 dl vann
Bland hvetemel, sammalt hvetemel, sammalt rugmel. byggmel, solsikkekjerner, tørrgjær og salt sammen i en bolle.
Hell vannet i blandingen og rør deigen sammen. Dette kan enten gjøres for hånd eller med hjelp av kjøkkenmaskinen (bruk eltekroken). Deigen vil være ganske klissete.
Dekk til deigen og la den hvile på kjøkkenbenken over natten. Alt fra 8 – 14 timer er greit.
Neste morgen har du to muligheter.
- Løft ut porsjoner av deigen med en skje og ha det opp i en muffinsform. Dette er den raskeste og enkleste metoden.
- Hell deigen over på en melet flate og del den opp i 12-16 emner, alt ettersom hvor stor du liker rundstykkene dine. Trill de ut til rundstykker (deigen vil fortsatt være klissete, tilsett så lite mel som mulig) og sett de på et bakebrett dekket med bakepapir.
Spray rundstykkene med vann og dryss med solsikkefrø. Sett rundstykkene i kald ovn og sett temperaturen på 200C.
Stek rundstykkene i 30-40 minutter til de er gjennomstekte og har fått fin farge.
La rundstykkene avkjøle på rist.
Rundstykkene kan fryses.
PS. ihht brødskala – kalkulatoren er disse rundstykkene grove.
Har du ikke lyst på solsikkerundstykker kan du prøve en annen eltefri oppskrift, velg mellom:
eltefrie rundstykker – ekstra enkle eltefrie rundstykker – eltefrie rundstykker i muffinsbrett – eltefrie rugrundstykker – eltefrie havrerundstykker
God bakst – håper du blir bitt av eltefri-basillen du og!
Hei!
Hvordan tiner du de frosne rundstykkene? Legger du de på benken eller i ovnen?
Hei Caroline
Har jeg tid så bare legger jeg de ut på benken og lar de tine. Har jeg litt hastverk, skjærer jeg de i to når de er sånn halvtinte og legger de i brødristeren.
Har jeg ordentlig hastverk, tiner jeg de i ovnen (100C) og evt også tar de ut når de er halvveis tinte, deler de i to og tiner de ferdig med hjelp av brødristeren.:)