ANNONSE

Kylling i tomatsaus med paprika og oliven

Kylling i tomatsaus med paprika og oliven

Utgangspunktet for denne retten var kyllinglår, resten ble liksom bare til underveis (du kan se det hele på snap i dag, der heter jeg også matpaabordet). Løk, paprika og hvitløk fikk følge av bacon (alltid godt..). Sausen består av hakkede tomater og det hele får litt ekstra smak med hjelp av ansjos (stol på meg her..), oliven, kapers og rosmarin. Hadde jeg hatt laurbærblad hadde de også havnet opp i, men retten klarte seg heldigvis bra uten.

Server dette med polenta eller pasta. Alternativt kan du også bare servere godt brød til.

Kylling i tomatsaus med paprika og oliven

  • 4 kyllinglår (ca. 1 kilo)
  • olivenolje
  • salt, pepper
  • en pakke (140g) bacon, oppskjært
  • en stor løk i strimler
  • 2 paprika, i strimler
  • 3 hvitløksfedd, grovhakket
  • 2-3 ansjosfileter
  • 2 bokser á 400g hakkede- eller cherrytomater
  • 1-2 ss kapers
  • en liten håndfull oliven
  • 2-3 grener frisk rosmarin

Ovn temp 200C

Del kyllinglår i to ved leddet og krydre de med nykvernet salt og pepper på begge sider.

Ha litt olivenolje i en varm stekepanne og stek kyllingen 2-3 minutter på hver side slik at den får litt farge. Legg kyllingen over på et fat.

Ha bacon opp i stekepannen og stek noen minutter til den er stekt og begynner å få litt farge. Ha opp i løken og stek til den begynner å mykne. Ha opp i paprika og hvitløk og stek noen minutter til. Det bør nå dufte vidunderlig godt fra stekepannen din.

Ha opp i ansjosfileter, mos de litt og rør de inn med resten av grønnsakene.

Ha opp i tomatene og la det koke opp. Smak gjerne litt på sausen nå, men husk at det kommer mere smaker til. Ikke bli fristet til å ha opp i for mye salt.

Rør inn kapers og oliven. Legg rosmarin grener opp på sausen.

Løft kyllingen over i stekepannen og legg de forsiktig opp på sausen. Trykk de gjerne litt ned, men ikke la de bli helt dekket av sausen.

Sett det hele i ovnen ovnen og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Løft ut rosmarin grenene – de har nå gjort jobben sin.

Retten kan gjerne holdes varm under lokk i ovnen (temp. 50C) hvis det ikke skal spises med en gang.

Kylling i tomatsaus med paprika og oliven

Er du bevisst kjøper når det gjelder kylling? Les gjerne denne artikkelen og denne oversikten over kyllingraser, fôr, oppvekstskår, osv.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »