ANNONSE

Sjokoladepepperkaker

Sjokoladepepperkaker

I forbindelse med Melange sitt julebakeri har jeg fått i oppdrag å teste gode, velprøvde julebakst oppskrifter med margarin. Pepperkaker er testet (se oppskriften og resultatene her) og kokosflarn (se oppskriften her) har bestått prøven og vel så det. Nå er det tur for sjokoladepepperkakene, kanskje våre aller mest populære julekaker som er så gode at vi ikke bare baker de til jul…

Våre juletradisjoner er en blanding av norske, tyske og amerikanske tradisjoner og ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Det synes jeg er veldig hyggelig. Jeg liker at det er litt av hvert og at vi har mange ulike tradisjoner å ta av. Det er såpass mange faktisk at vi ikke rekker gjennom alle i tillegg til at det kommer til nye – for jeg er ikke en som sier nei takk til å prøve nye ting, særlig når det gjelder julebakst…

Oppskriften på sjokoladepepperkaker var opprinnelig publisert her på bloggen i 2009 (du kan se den her) etter å ha funnet den hos Martha Stewart der den heter noe så fint som ‘chewy chocoalte gingerbread cookies’. Hvem har liksom ikke lyst å prøve det altså? Vi prøvde selvsagt og nå er kaken en tradisjon hos oss. Oppskriften er blitt noe tilpasset ettersom årene har gått, og vi har nå en oppskrift som vi synes funker kjempebra. Akkurat passe krydder, akkurat passe konsistens. Nå baker vi de også med margarin istedenfor smør – forskjellen er ikke så stor, men vi synes at krydderene kommer akkurat litte granne bedre frem.

Her er oppskriften, kanskje den blir en tradisjon hjemme hos deg også!

Sjokoladepepperkaker

  • 275 g hvetemel
  • 1 1/4 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 1 ss kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g margarin, romtemperert
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 200 g brunt sukker
  • 1/2 beger (250g) lys sirup
  • 200 g mørk sjokolade, grovhakket
  • perlesukker

Ovn temp 180C
Bland hvetemel med ingefær, kanel, nellik, muskatnøtt, kakao og bakepulver i en bolle.

Pisk margarin og fersk ingefær godt sammen. Tilsett brun sukker og pisk til godt blandet. Tilsett så sirup og pisk videre til du har en godt blandet deig

Rør inn melblandingen.

Rør til slutt inn hakket sjokolade.

Fyll en liten skål med perlesukker. Rull deigen ut til kuler, ca. 3cm i diameter. Rull de i perlesukker og plasser de med god mellomrom på et bakebrett dekket med bakepapir. Trykk de litt ned slik at de er flate (ca. 1 cm tykke).

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter til overflaten sprekker noe. La de hvile ca. 5 minutter på bakebrettet før du legger de over på en rist for å avkjøles.

sjokoladepepperkaker

Du får lyst på ikke sant?

sjokoladepepperkaker

Har du noen oppskrifter på julebakst som du bruker år etter år? Send de gjerne inn til Julebakeriet så kan flere ha glede av den!

Screen Shot 2015-11-18 at 11.45.53

Les mer om julebakeriet her og god julebakst!

Kommentarer

  1. Reply Anita 8. desember 2016

    Hva slags type brunt sukker bruker du?

    • Reply Mat På Bordet 10. desember 2016

      Hei Anita
      Jeg bruker vanlig brun sukker eller brun farin som det også heter fra Dansukker.

  2. Reply Siri 16. november 2016

    Du kan merke disse som godkjente for de som har egg og nøtteallergi (hvis du passer på hvilken sjokolade du bruker). Blitt juletradisjon hos oss 🙂

    • Reply Mat På Bordet 18. november 2016

      Kjekt å vite Siri – takk!

  3. Reply Janne Åfløy 13. desember 2015

    Lagde disse i forrige uke – knallgode!!! Er ikke så glad i sprø pepperkaker, men disse hadde den gode julesmaken og var sprø utenpå og deilige seige inni!

    • Reply Mat På Bordet 14. desember 2015

      Ikke sant de er gode Janne! 🙂
      Da har du kanskje også fått en ny julefavoritt 🙂

  4. Reply Angelica 6. desember 2015

    Hvor lenge holder de seg?

    • Reply Mat På Bordet 8. desember 2015

      Tror ikke vi har klart å oppbevare de lengre enn en uke Angelika – men det er fordi de spises opp så fort.
      De er meget populære her hjemme skjønner du 🙂

  5. Reply Hilde 4. desember 2015

    Skal det være romtemperert eller smeltet margarin?

    • Reply Mat På Bordet 4. desember 2015

      Hei Hilde

      Det skal være romtemperert – har redigert oppskriften 🙂

  6. Reply Tonje 3. desember 2015

    Hei! Hvor lang holdbarhet tror du de har? Kan de evt fryses hvis de er litt myke?

  7. Reply Gluten- og melkefri inspirasjon 2. desember 2015

    Hei!
    Jeg prøvde å lage disse gluten- o gmelkefrie med erstatningsprodukter. Deigen smakte fantastisk, men da de ble stekt ble de forvandlet til knekk! Ikke bra. Har du noen tips til meg?

  8. Reply Ingrid E 2. desember 2015

    Åh, så gode de var! Gøy med en ny pepperkakevariant. Kommer til å lage flere runder før jul 🙂

    • Reply Mat På Bordet 2. desember 2015

      Yay!
      Superhyggelig å høre at de falt i smak Ingrid 🙂

  9. Reply Hanne 29. november 2015

    Disse ble jo steinharde! Hva kan jeg ha gjort feil?

    • Reply Mat På Bordet 1. desember 2015

      Hei Hanne

      Det høres ut som om de kanskje ble litt overstekte?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »