Tenk at det er fredag igjen og som jeg har gjort de siste to fredagene får du her en ny oppskrift på sjokoladekonfekt. I dag er det sjokolade med eksotisk frukt, kokos og roseblader som står for tur – en deilig blanding av sjokolade med søt, tørket frukt og en lett dryss med spiselige roseblader.
Dette er selvsagt kun et forslag – du kan gjerne variere type tørket frukt som er i sjokoladene, alt ettersom hva du kan få tak i. Spiselige rosebader er ikke alltid like lett å få tak i heller, jeg minnes at jeg kjøpte mitt på reise i London. Spiselig søl støv produseres blant andre av Mill & Mortar som du kan få kjøpe i større i dagligvare forretninger og spesialitets butikker.
Sjokoladeknekk med eksotisk frukt, kokos og roseblader
- 200 g mørk sjokolade
- 50g hvit sjokolade
- 100g blandet tørket eksotisk frukt – papaya, ananas, melon, osv
- tørkede spiselige roseblader
- spiselig sølvstøv
Smelt sjokoladen hver for seg over vannbad. Vær nøye med sjokoladesmeltingen og les gjerne mer om hvordan du gjør det her hos Hobbykokken.
Hell den smeltede sjokoladen i en form (ca. 15x25cm) kledd med bakepapir.
Hell den hvite sjokoladen over den mørke i striper. Bruk gjerne en pinne å lage mønster.
Strø tørket frukt og ca. en teskje med spiselige roseblader og ca. en spiseskje (eller mer) med kokos over sjokoladen. Press det hele gjerne lett ned i sjokoladen med baksiden av en gaffel eller skje.
La sjokoladen stivne før du strør lett med sølvstøv.
Bryt sjokoladen i stykker når den skal spises.
Sjokoladen kan gjerne gis bort som gaver – bryt eller skjær sjokladen i biter og pakk de pent inn i cellofanpapir eller poser.
Og så smaker det selvsagt godt som lørdagsgodt!
Lyst på mer sjokolade? Sjekk oppskriften på sjokolade med granateple og granateple her eller sjokolade med kjeks og marshmallows her.
God helg!