Dette er en sånn oppskrift som egentlig ikke er en oppskrift. Det er bare en enkel blanding av ingredienser som når de kommer sammen blir det beste tilbehøret til kjøttretter. De passer for eksempel helt utmerket til roastbiff (oppskrift her) og fløtegratinerte poteter (oppskrift her). Det sier jeg med hånden på hjertet for det var nemlig søndagsmiddagen vår.
Bønnene kan serveres varme eller kalde. Vil du lage de om sommeren for eksempel kan de serveres kalde med grillmat for eksempel. Til roastbiffen synes jeg de smakte best varmt.
Raske grønne bønner med hvitløk og chili – 4-6 porsjoner
- 300g aspargesbønner, vasket og renset
- 1 -2 ss ollivenolje
- en klype chiliflak
- et hvitløksfedd, finhakket
Varm opp oljen i en stor gryte. Ha opp i chiliflakene og varm de litt opp i oljen. Ha opp i bønnene og hvitløkene og stek raskt på høy varme i 2-3 minutter.
Det var det!
Ha bønnene over i et fat og server!
Hei.
Hva mener du med chiliflak. Er det finhakket chilli eller tørket chrushed chilli?
Da mener jeg tørkede flak av chili, som disse for eksempel http://www.santamariaworld.com/no/produkter/krydder/red-hot-chili-flakes/ Anne Kristin 🙂