Roastbiff

roastbiff

Roastbiff er en enkel ting å lage. Yepp, du leste riktig. En mer lettvint middag skal du lete lenge etter. Tenk deg det, et festmåltid som faktisk er lettere å lage enn mange hverdagsmiddager. Det trengs ikke mange gode ingredienser (et godt stykke kjøtt hjelper langt på vei) og det er få steg i oppskriften. I tillegg til det kan du faktisk lage den på forhånd og varme den raskt opp i ovnen eller servere den kaldt (romtemperatur).

Og tilbehøret? Jo, den kan være like enkel den. Lager du for eksempel fløtegratinerte poteter – og da bør du absolut bruke oppskriften jeg postet på bloggen her i går – har du nesten alt du trenger av tilbehør. Når det er sagt, liker jeg å server noe grønt i tillegg – grønne bønner for eksempel (oppskrift her) så har du et helt måltid.

Saus? Nei, server sjyen fra kjøttet. Serverer du fløtegratinerte poteter til kjøttet trenger du ikke en tykk saus i tillegg, sjyen er akkurat passe.

Så, er du overbevist? Her er i allefall oppskriften/fremgangsmåten

Roastbiff 4-6 porsjoner + rester *

ingredienser
  • ca. 1.2 kg mørt roastbiff  av storfe (kan være mørbrad, flatbiff eller ytrefilet)
  • olje for steking
  • et par hvitløksfedd, skrellt men ellers hele
  • en kvist eller to frisk rosmarin
  • en god klatt med smør
fremgangsmåte

Ovn temp 150C

*Biffrester er det beste og jeg kjøper derfor et større stykke kjøtt enn det vi trenger for en middag for 4.  Bruk kjøttet til å lage de beste sandwichene eller en deilig biffsalat. Er du ikke interessert i rester holder det meg 800g kjøtt.

Pakk ut kjøttet, tørk det lett med tørkepapir og la det komme til romtemperatur. Hvis ikke kjøttet er surret gjør du det selv – sjekk filmen fra Matprat her om hvordan du enkelt surrer en stek. 

Varm opp en stekepanne eller stor gryte (jeg foretrekker gryte) til den er glovarm. Ha opp i litt olje og brun kjøttet godt på alle sider. Slå av varmen og ha opp i en god klatt  med smør, hvitløkene og rosmarinkvisten.

roastbiff

Ha kjøttet over i en ildfast form og hell smøret, hvitløken og rosmarinen over kjøttet. Stikk et kjøtt termometer i midten av kjøttet og sett i forvarmet ovn.

Ta kjøttet ut når termometeren viser mellom 55 -60C – da er kjøttet rosa. La kjøttet hvile, gjerne en halvtime. Innvendig temperatur på kjøttet vil stige noe under hvilingen.

Skjær kjøttet i skiver sammen med sjy, gratinerte poteter og grønne bønner.

Bon appétit!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »