Bestemors sirupskake

bestemors sirupskake

Jeg har noen oppskrifter fra min bestemor men ikke mange. Oppskriften på denne sirupskaken ble sendt til min mor mens vi bodde i USA slik at papa skulle kunne få hjemmelaget sirupskake til jul som han var vant til hjemmefra. Stakkers papa som med tysk kone OG boende i USA sikkert lengtet etter gode norske julekaker blant alle de tyske og amerikanske som ble servert hjemme hos oss. Eller kanskje ikke, må huske å spørre han..

Jeg kan ikke huske å ha smakt sirupskake før vi flyttet til Norge. Min mor bakte den i langpanne slik min bestemor gjorde (du kan forresten se original oppskriften her) og som oppskriften opprinnelig var beregnet på. Den ble oppbevart i kjølerommet og hadde en mystisk evne til å smake bedre og bedre jo lengre tid det gikk. Det gikk jo selvsagt aldri så veldig lenge, og da var det på’n med en ny en. For sirupskake måtte vi ha.

Jeg har endret både på original oppskriften og formatene. Er du fast leser så stusser du nok ikke over det, sånn funker det bare her på bloggen. Jeg gjør gjerne min egen vri, til og med på min egen bestemors oppskrift.

Jeg tror ikke hun hadde hatt noe imot det.

Bestemors sirupskake – for en langpanne, eller 12 muffins og et brød

ingredienser
 • 200g brun sukker
 • 500ml melk
 • 1 beger (500g) mørk sirup
 • 1 egg
 • 450g sammalt hvetemel
 • 450g hvetemel
 • 1 ts kanel
 • 1 ts nellik
 • 1 ts pepper
 • 4 ts bakepulver
 • 100g korinter
 • 100g sukat
fremgangsmåte

ovn temp 180C

bestemors sirupskake

Sirupskaken ble laget på snap tidligere denne uken, håper du fikk det med deg. Følger du meg ikke på snap enda så heter jeg matpaabordet der og, legg meg gjerne til. 

Ha sukker, melk og sirup i en gryte og varm det opp mens du rører til sirupen har løst seg opp og sukkeret har smeltet. Blandingen skal ikke bli så varmt at det koker, bare akkurat passe varmt nok til sirupen og sukkeret løser seg opp. La det avkjøle. Rør inn egget.

Bland sammalt hvetemel, hvetemel, kanel, nellik, pepper, bakepulver, korinter og sukat.

Hell melkeblandingen over i melblandingen og rør sammen.

bestemors sirupskake

Ønsker du å steke kaken i langpanne heller du hele deigen i en smurt langpanne, setter den i forvarmet ovn og steker i ca. 30 minutter. Denne steketiden har jeg ikke selv testet. Test alltid med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen.

Ønsker du å steke muffins, fordeler du deigen i muffinsformer, setter i forvarmet ovn og steker i 20 minutter.

Ønsker du å steke brød, fordeler du deigen i smurte brødformer, setter i forvarmet ovn og steker i 60-70 minutter avhengig av størrelsen på brødformen.

bestemors sirupskake

Det var det hele, en utrolig enkel julekake å bake med masse smak! Muffins er fine å ha som en snack, brødet kan du gjerne smøre med litt smør eller ikke. Smaker vidunderlig med eller uten..

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »