Tomatsuppe med kylling og grønnsaker

tomatsuppe med kylling og grønnsaker

Tomater brukes her på bloggen i alt fra supper, til sauser, til gryteretter og ja, jeg har til og med bakt brød med de (oppskriften finner du her).

Her har jeg laget en utrolig enkel hverdagsmiddag fullpakket med gode smaker. Det sto mellom å kalle det for en suppe eller en gryterett, men det ble en suppe. En fullpakket suppe ja, men fortsatt en suppe. Du blir nok mett av den, så annet tilbehør trenger du nok ikke. Dvs et godt stykke brød til er jo aldri feil – og så er det så kjekt å bruke brødet som svamp på slutten for å få med seg absolutt alt…

Retten kan du lage på under en halvtime – ypperlig hverdagsmat – og er du på snap kan du se hvordan retten ble til. Jeg heter matpaabordet på snap om du ikke har lagt meg til enda.

Er du så heldig og har rester kan de gjerne varmes opp dagen etter. Grønnkålen vil ha mistet noe av sin farge, synes du det ser litt udelikat ut kan du fiske den ut og ha opp i en fersk porsjon. Grønnkålen kan forresten også erstattes med spinat om du ønsker.

Tomatsuppe med kylling og annet godt , 4-6 gode porsjoner.

ingredienser
 • 500g kyllingfilet, uten skinn og ben
 • 1 liter svak kylling- eller grønnsaksbuljong
 • 2 løk, grovhakket
 • 2 selleristenger i fine skiver
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 ss finhakket friske urter - gjerne en blanding av salvie og timian
 • 4 gulrøtter, grovhakket
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 1 -2 laurbærblad
 • en boks (ca. 300g) hvite bønner
 • 100g grønnkål, renset, i strimler
 • salt, pepper
fremgangsmåte

Ha kyllingen i en gryte og dekk med buljong. Sett over varme og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til kjøttet er gjennomkokt, dette tar alt fra 10-20 minutter avhengig av hvor stor filetene er. Når de er ferdige tar du de ut av buljongen og lar de hvile til de skal i suppen. Sil buljongen og hold varmt.

Mens kyllingen koker steker du løk og selleristenger i litt olivenolje. Her skal ikke grønnsakene få farge, de skal bare stekes til de begynner å bli myke. Ha opp i hvitløk og stek ett minutt eller to, kjenn på aromaen…

Ha opp i urter og gulrøtter, la det steke til alt er varmt igjen og ha opp i finhakkede tomater fra Mutti og laurbærblad og la det hele få ett oppkok. Skru ned varme og la det småkoke. Tilsett ca. 5 dl av buljongen når kyllingen er ferdigkokt.

Riv kyllingen i grove biter med to gafler. Om du ikke vil ha det så rustikt kan du gjerne skjære filetene i ruter eller skiver.

Ha kyllingen opp i suppen sammen med hvite bønner (hell av laken) og grønnkålen.

La suppen få et oppkok, smak til med salt og pepper, Server gjerne med revet parmesanost og dryss gjerne noen spirer på toppen (jeg har brukt tatsoi).

Husk å fiske ut laurbærbladene – de skal ikke spises.

tomatsuppe med kylling og grønnsaker

Lekkert ikke sant? Sunnhet i hver skje!

 

Kommentarer

 • Reply Ninni 28. februar 2016

  Hei hei,
  Suppen ser kjempegod ut! Du har så mange fine oppskrifter!
  Jeg er i prosess med å lære meg matlaging og ute etter kjappe enkle oppskrifter.
  Ser at du i en annen oppskrift (enkel kylling curry i hverdagen) har kokt kyllingen i biter i sausen etter å ha stekt den kjapt med løk og krydderet.
  Kan vel gjøre det samme her og? Eller er det en grunn til at du koker kyllingen for seg først?

  • Reply Mat På Bordet 2. mars 2016

   Hei Ninni

   Yepp, du kan også koke kyllingen i tomatsuppen om du vil, ikke noe problem. Får du litt ‘grums’ fra kyllingen mens den koker er det bare å løfte det ut av suppen med en skje 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »