Pepperkakehus

 

pepperkakehus

Du har sett det fine pepperkakehuset jeg vant i år ikke sant? Enda flere bilder og tanker om den kan du finne ved å klikke her.

pepperkakehus

Ikke bare har vi kost oss med den, men vi har også hentet inspirasjon fra den og i år, istedenfor ett stort pepperkakehus ble vi enig om å lage flere mindre. Det viste seg for å være en strålende avgjørelse, for da fikk jentene lage sine egne hus.

pepperkakehus

Vi fant noen maler på nettet, (sjekk her for maler) printet de ut og bakte elementene som trengtes. Trenger du en god oppskrift på pepperkakedeig kan jeg anbefale den som ligger her på bloggen – du finner den her.

pepperkakehus

Så holdt jentene på med pynting en hele uke…

pepperkakehus

Hver dag når de kom hjem fra skolen satt de og pyntet hvert sitt hus. Og jammen gjorde de seg ikke flid med de.

pepperkakehus

Godteri ble klippet opp og tilpasset i størrelse og tykkelse for så å bli plassert i mønster. Legg merke til at alle sider er ulike – jada, her skulle kreativiteten utfordres!

 

 

Så nå står det en hel liten landsby av pepperkakehus på peishylla vår og det er så koselig!! Vi får se om vi har hjerte til å spise de etterhvert, eller om de må pakkes nøysomt inn med resten av julepynten og hentet frem igjen til neste år.

pepperkakehus

Det store flotte pepperkakehuset som vi vant er donert til barneavdeling på Rikshospitalet der den vil stå utstilt fra og med mandag – vi håper dermed at mange flere får glede av den!

Håper at vi har inspirert deg til å lage pepperkakehus i år du også!

Kommentarer

 • Reply Ane 14. desember 2015

  Tusen takk! Klikker meg inn og leser omgående:-)

 • Reply Ane 12. desember 2015

  Ps: jeg stemmer for at dere tar godt vare på kunststykkene:-)

  • Reply Mat På Bordet 14. desember 2015

   He, he, det kan hende at fristelsen blir for sterk – vi var på nippet til å spise en i går 🙂

 • Reply Ane 12. desember 2015

  Hei! Virkelig vakre hus – kjempeimponerende, og veldig inspirerende til neste års husmekking! Er alt godteriet limt fast med glasur? Hvis ja, er det eggehvitter og sitronsaft i den? Og til sist, har dere brukt sprøyteposer med ulike tipper? Et «tips og triks» innlegg til disse husene ville blitt tatt i mot med stor takknemlighet:-)))

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »