Konjakk-kake

konjakk-kake

Nok en kake som vi alltid har til jul og som egner seg ypperlig som julegaver. Jeg baker de gjerne i små former (disse er fra Panibois og kjøpt i Frankrike) – så pakkes de inn i cellofan får et pent sløyfe rundt seg og de er klare for å gi bort.

Kaken mates med konjakk når den er ferdig stekt for å gjøre den ekstra god og er tettpakket med mandler og gule rosiner. Svarte rosiner hadde selvsagt også vært mulig, men vi holder det litt tom i ton her. Kaken er i tillegg veldig rask og enkel.

Konjakk-kake

ingredienser
  • 250g smør
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 200g hvetemel
  • 300g gule rosiner
  • 100g mandler, grovhakket
  • 1/2 dl cognac
fremgangsmåte

Ovn temp 150C

Smelt smøret over svak varme. Ta av varmen og rør inn sukker og appelsinmarmelade. La det avkjøle helt.

Hell smørblandingen i en stor bolle og pisk inn egg, ett om gangen. Målet er å få få deigen så lett og luftig som mulig.

Bland hvetemel med rosiner og mandler. Ha melblandingen i smørblandingen og rør det forsiktig inn. Rør inn konjakk til slutt.

Bruker du mindre former fordeles deigen jevnt blant formene. Jeg lagde 6 små kaker med ca. 220g deig hver.

Deigen kan også helles i en kakeform (2 liter) i sin helhet.

Steketid for kaken i en form er 90 minutter. Steketid for mindre former vil ligge mellom 30-40 minutter avhengig av størrelse. Test med kakepinne for å se om kaken er ferdig før du tar den ut av ovnen.

Når kaken er avkjølt kan du helle mer konjakk på toppen. Pakk kaken godt inn og oppbevar den kjølig. Den holder seg godt i 1 -2 uker.

konjakk-kake

Oppskriften er tidligere publisert på bloggen, ta en titt her for flere bilder.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »