ANNONSE

Peppermyntekonfekt

peppermyntekonfekt

Ja, det smaker som After Eight så det er bare å sette i gang og lage peppermyntekonfekt.

Vanskelig er det heller ikke – du kan faktisk fint lage dette på en kveld. Du lager første en peppermyntedeig som du da ruller ut. Former stanses ut og trekkes i sjokolade. Har du tenkt å gi konfekten bort i julegave anbefaler jeg å ikke smake det ferdige resultatet, da blir det vanskelig å gi de bort…

Peppermyntekonfekt

  • 1 ss kokosolje
  • 2-3 ss kremfløte
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts sitronsaft
  • 5-6 dråper peppermynteolje
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • ca. 400g melis
  • 200g sjokolade
  • knuste peppermyntstenger

Rør kokosolje, kremfløte, sirup, sitronsaft, peppermynteolje og vaniljeekstrakt sammen i en bolle.

Ha opp i melis, 100g om gangen, og rør sammen. Hell deigen over på benken når den begynner å bli for vanskelig å røre og kna deigen lett sammen. Rull ut deigen til 1/2 cm tykkelse og sett kjølig.

Når peppermyntedeigen har stivnet noe (dette tar ca. 10 minutter) bruker du en kakestanser til å trykke ut former – jeg har valgt en enkel firkant form. Legg formene på et fat og sett kjølig igjen til stiv.

Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp peppermynteformene i sjokoladen, legg på en rist og dryss med knuste peppermyntestenger. La sjokoladen stivne.

Oppbevar peppermyntekonfekten kjølig.

peppermyntekonfekt

Peppermyntekonfekten egner seg godt som små julegaver.

Kommentarer

  1. Reply Hanne 24. november 2016

    Tusen takk for tips, disse ser kjempegode ut og skal prøvesBlir resultatet mitt vellykket skal de brukes som gaver

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Ja, de er helt perfekte å gi som gaver Hanne.
      Mye bedre å gi de bort enn å spise alle selv 🙂

  2. Reply Elin 23. november 2016

    Kor lenge står desse seg? Lenger enn holdbarheten på fløten som blir brukt?

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Vet du Elin, de har aldri stått så lenge hos oss, lol.
      Men ja, jeg vil anta at det er holdbarheten til fløten som er avgjørende.

  3. Reply Berit Kvalvik 22. desember 2015

    Gode på smak, men ikkje greit å legga på rist.. Der låg halve mintsjokoladen igjen då dei var stiva. Vil tru at å legga dei på matpapir e.l. er ein betre ide. Det var mykje arbeid forgjeves, men kan heldigvis servera dei heima.

    • Reply Trine 23. desember 2015

      Jeg pensles de heller og la de på bakepapir. Funket kjempebra! Det er også mye lettere når sjokoladen har kjølnet ned litt om mintbitene smelta 😉

      • Reply Mat På Bordet 26. desember 2015

        Pensling var en god idé Trine! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 26. desember 2015

      Uff da, jeg hadde ikke noe problemer Berit, men ja, legg de på bakepapir neste gang! 🙂

  4. Reply Sigrun Heilmann 22. desember 2015

    De ble knallgode!!!

    • Reply Mat På Bordet 22. desember 2015

      Så bra Sigrun!!
      God jul 🙂

  5. Reply Synnøve 18. desember 2015

    Hei,

    Denne oppskriften virker super, min mor elsker after eight, så denne må jeg lage.
    Jeg har dessverre ikke tilgang på kokosolje. Er den mulig å erstatte med noe annet?

    • Reply Mat På Bordet 18. desember 2015

      Hei Synnøve!
      Du er ikke den eneste som lurer på det 🙂
      Jeg mener at oppskriften burde også kunne fungere med delfiafett 🙂
      Lykke til!

  6. Reply Marte 16. desember 2015

    Hei De ser kjempegode ut! Blir nok prøvd i morgen Kan jeg erstatte kokosolje med solsikkeolje? Finner dessverre ikke kokosolje på butikken…

    • Reply Mat På Bordet 18. desember 2015

      Hei Marte
      Jeg tror du gjør bedre å erstatte kokosolje med delfiafett 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »