Panert kylling (i ovnen)

Panert kylling

Da jeg var barn, og vi bodde i USA, var det beste jeg visste å stikke innom Kentucky Fried Chicken og kjøpe en bøtte (ja, de serverte kyllingen i bøtter, papirbøtter vel og merke) med sprøstekt kylling. Som regel klarte vi ikke å komme oss helt hjem før vi gikk løs på bøtta, det var bare så godt. Det var ‘finger lickin good’ godt.

Nå frister det ikke i det hele tatt å dra på KFC. Jeg er en langt mer bevisst kyllingspiser nå enn da jeg var barn og ‘fast-food’ er liksom ikke min greie lengre. Det har mine barn merket og, MEN, det betyr ikke at vi koser oss med god kylling.

Som en throwback til den sprøe, saftig kyllingen jeg var så glad i som barn har jeg nå laget enda bedre, sprøere, saftigere og også sunnere panert kylling. Den er så god at den spises mens den fortsatt er altfor varm, og bringer tilbake minner av meg og mine søsken i baksetet på en Buick med en bøtte KFC mellom oss.

Før vi kommer til oppskriften skal jeg fortelle at det er to ting du bør vite om du vil ha skikkelig sprøe kyllingvinger. Bruk panko (japansk for brødsmuler, laget av brød uten skorpe). Når jeg først begynte å skrive blogg var det vanskelig å få tak i Panko, nå finner du den i større matvarebutikker. Finner du ikke panko kan du selvsagt bruke ‘vanlige’ brødsmuler’ eller griljermel.

Det andre trikset er ‘doubledipping’ men det forteller jeg mer om i oppskriften.

Panert kylling – for 2 personer

  • 500g kyllingbryst
  • 200g
  • 50g revet parmesan
  • 2 egg
  • 0.5 dl melk
  • salt, pepper, chilipulver, hvitløkspulver
  • en klatt med smør

Ovn temp. 200C

Har du lyst å vite mer om kyllingen du kjøper, så kan du lese mer om de forskjellige produsentene her. 

Skjær kyllingbrystene i lange strimler eller nuggets. Viktigst er at de er ca. like store, så alt stekes likt.

Bland panko med parmesan i en bolle. Krydre litt med pepper, chilipulver, hvitløkspulver og evt. andre krydder du liker.

Pisk egg lett sammen med melk og krydre lett med salt og pepper.

Ha ett brett smurt med smør klart,  før du begynner med paneringen.

For å ikke få panerte fingre er det lurt å bruke den ene hånden til å vende kyllingen i eggblandingen, og den andre hånden til å vende kyllingen i Pankoblandingen. Legg så den panerte kyllingen på det smurte brettet. Slik ser kyllingen ut da.

panert kylling

MEN, for å få kyllilngen ekstra sprø, skal vi panere den en gang til! Vend kyllingen i eggeblandingen først og så i Pankoblandingen – da ser kylling din ut som dette:

panert kylling

Legg kyllingen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Har du olivenolje på sprayflaske kan du gjerne spraye kyllingen lett med den. Snu gjerne kyllingen halvveis i steketiden.

panert kylling

Server gjerne med en ranch dip – du kan lage din egen, se her for oppskrift på krydderblandingen – eller med ketchup, pesto, majones, sennep, ja igrunnen, det du liker av dip.

Enjoy!

Kommentarer

  1. Reply Siv 23. november 2016

    Ser kjempegode ut!! Noen tips for glutenfritt paneringsmel? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Hmmm, ikke annet enn at du tar et glutenfritt brød og lager smuler av den Siv…..

  2. Reply Hege Marie Moløkken 10. november 2016

    Vet du sånn ca hvor mye du bruker av hvert krydder og salt og pepper?

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2016

      hei Hege!
      Litt vanskelig å si, det er litt smak og behag. Du trenger ikke mye salt for det får du med parmesanen. Bruk gjerne 1/4 ts pepper, 1/4 ts chilipulver og 1/2 ts hvitløkspulver som utgangspunkt.

  3. Reply Kirsi 25. oktober 2016

    Hei!
    Lite tips – bruk lårfilet i stedet for brystfilet, da får du saftigere nuggets

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2016

      Helt enig Kirsi – lårfilet er best 🙂 og saftigst….

  4. Reply Anya 15. mars 2016

    Hei

    Super blogg! Digger alt du legger ut her altså.
    Spørsmål: Kan man bruke kylling klubber/vinger? synes ofte kyllingbryst er lett tørt og lite smak, bedte med kylling på «benet» for å si det slik. Hva mener du? Kan man bruke dette eller vil man risikere å få rått kjøtt innerst. Mvh Anya 🙂

    • Reply Mat På Bordet 16. mars 2016

      Hei Anya!
      Jeg er litt enig med deg at kyllingbryst kan fort bli litt tørt. Men, når man panerer den så synes jeg at den holder seg saftigere.
      Du kan såklart bruke kyllingklubber – kyllingvinger er det så lite kjøtt på at det synes jeg ofte ender opp tørt uansett.
      Du kan nå også få tak i kyllinglårfilet – uten ben og skinn. Det er helt supert å bruke, og supersaftig 🙂

  5. Reply Camilla 27. januar 2016

    Hvor kjøper du brødraspet?

    • Reply Mat På Bordet 29. januar 2016

      hei Camilla

      De kjøper jeg i matbutikken 🙂 Dvs gå innom litt større matbutikker og har de det ikke så kan du be om det. Kanskje de tar det inn for deg!

  6. Reply Marit 17. desember 2015

    «Når jeg var barn» – korriger gjerne til «Da jeg var barn» 😉 Da blir det rett. Fin oppskrift, forresten http://www.matpaabordet.no/2015/12/17/panert-kylling/

    • Reply Mat På Bordet 18. desember 2015

      Hei Marit
      Takk – endrer nå 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »