Utgangspunktet for denne oppskriften er en video som jeg la ut på Mat på Bordet’s Facebook side tidligere denne uken. Den måtte bare testes og det straks!
Det er så enkelt som det vises i videoen – eneste og største forskjell var tiden, det tok ikke fullt 2.5 timer, nærmere 2 heller. Og resultatet er kjempedigg. Myke poteter med en sprøstekt skorpe og en svak ettersmak av eddik. Kanon! Disse potetene hadde passet til hvilken som helst kjøttrett.
Ovnsbakte poteter med eddik
- 1.5 kg poteter
- 75ml olivenolje
- 125ml eplecidereddik
- 1 god ss havsalt
- 1 liter vann
ovn temp 180C
Jeg brukte litt forskjellig størrelse på potetene
og skjærte de ned slik at de var nogenlunde lik størrelse
Olje, eddik og vann helles over potetene. Strø over saltet.
Formen settes i forvarmet ovn i ca. 2 timer til væsken er fordampet og potetene er gyldne.
Og det var det! La de gjerne avkjøle noe før servering!
Her er videoen om du ikke fikk sett den på facebook : https://www.tastemade.com/videos/salt-and-vinegar-roasted-potatoes
de så kjempegode ut,men brukte du varmluft når du stekte dem eller over og undervarme?
Hei Siv Anette – jeg har for vane å bruke varmluft, også når det gjelder poteter 🙂
Hva serverer mn sammen med potetene? Kjøtt? Hva slags kjøtt og hvordan?
Hei Anne Marie
Her kan du servere hva du vil til. Min første tanke er kanskje en helstekt kylling – tenker det hadde vært kanon. Med en crispy grønn salat til for eksempel…
Oj dette hadde jeg aldri hørt om men det høres kjempegodt ut! Dette skal jeg prøve ut! 🙂
Hm. Prøvde denne i dag. Men… Væsken fordampet ikke, selv ikke etter to timer. Helte av væsken og lot potetene stå litt til.
Hei Aud
Det problemet har jeg ikke selv opplevd. Holder din ovn riktig temperatur? Målte du riktig mengde med væske? Jeg vet, det er litt banale spørsmål, men jeg vet ikke helt hva grunner er til hvorfor det ikke funket hos deg. Håper de smakte likevel og om du skulle lage de igjen får du nedjustere væskemengden…
Åh, jeg ELSKER poteter med eddik, så disse står i ovnen this very moment – gleder meg som en unge til å sette tenna i disse herlighetene 😀
Håper det smakte Hanne!
Morsomt med nye varianter. Tidkrevende rett med distinkt og kanskje litt voksen eddiksmak. Husk kjøkkenvifte, det lukter….
Hei! Disse ser nydelig gode ut, men hvilke poteter er best til formålet her tror du? 🙂
Hei Annette
Det beste er å bruke kokefaste poteter som amndine, asterix eller beate 🙂
Laget dem til to i går. Utrolig gode og neste gang skal mange få dem – det er sikkert. Godt nytt matår!
Hei Mariann
ja, disse må du lage til flere 🙂 🙂 🙂
Godt nytt matår til deg og!!
Hei 🙂
Ser nydelig ut. Lurte på hvordan det er å halvvere oppskriften?
Det er ikke noe problem Linn! Bruk en mindre form slik at potetene ligger tett (men ikke på toppen av hverandre, ref. bilde). Mengde vann må du se litt an – potetene skal nesten dekkes med vann. Lykke til!
Åå! Jeg så videoen du postet, og fikk nesten vann i munn! Disse skal jeg absolutt lage når jeg kommer hjem fra juleferien, mmm!
Gjør det Therese – de var kjempegode!