Panettone dessert

Panettone dessert

Så ja, selv om den aldri er så god så har vi rester av den fabelaktige panettone jeg bakte – se den her.

Og hva gjør man da? Jo, da lager man dessert av den! Eller rettere sagt, i vårt tilfelle ble det en litt sen frokost, for dette er ikke annet enn en form for arme riddere. En litt luksuriøs variant av arme riddere – luksus riddere kanskje…

Fremgangsmåten er enkel, man skjærer opp Panettone – eller hvilken som helst julekake for den saks skyld – har den i en ildfast form, heller over en eggblanding og setter den i ovnen. Raskt går det også skjønner du.

Skal du servere dette som dessert vil jeg foreslå at den serveres varm med pisket krem eller enda bedre, iskrem til. Skal den serveres til frokost derimot kan den gjerne serveres som den er. En dæsj appelsinsaft over det hele hadde vært godt.

Panettone dessert

  • ca. 300g panettone eller annen julekake skjært i skiver eller ruter
  • 2 egg
  • 150 ml kremfløte
  • 200 ml melk
  • 2 ss sukker
  • 1 s vaniljeekstrakt
  • melis og mandelskiver til pynt

Ovn temp 180C

Panettone dessert

Skjær panettone eller annen julekake i skiver eller  ruter. Legg de pent i en ildfastform (den jeg bruker her har en diameter på ca. 20cm).

Pisk egg, fløte, melk, sukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål. Hell blandingen sakte og jevnt over julekakestykkene.

PC210007

Sett formen i enda en ildfastform og fyll den opp med 2-3 cm kokende vann – dette er hva vi kaller en bain-marie.

Sett det hele i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter til kaken er gylden og eggblandingen er gjennomstekt.

PC210006

Sjekk tips for servering i innledningen. Her har jeg drysset med melis og mandelskiver og presset litt fersk appelsinjus over det hele. Luksus riddere altså…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »